LİNÇ KAMPANYASI ana sponsorlarından Ömer Faruk Kurhan'ın avukatı Uğur Demirci diyor ki:
"Müvekkilim, 1992 yılından bu yana Boğaziçi Üniversitesi Tiyatro Klubünde tiyatro yönetmenliği yapmış, birçok tiyatro oyunu sergilemiş, halen Boğaziçi Gösteri Sanatları Topluluğu'nda tiyatro yönetmenliği yapmakta olan, tiyatro konusunda kitabı ve yayınlanmış pek çok yazısı bulunan bir sanatçıdır."
(Kaynak: DAVACI ÖMER FARUK KURHAN'IN VEKİLİ AV. UĞUR DEMİRCİ, AVUKATSIZ HİLMİ BULUNMAZ'DAN 25.000 TL MANEVİ TAZMİNAT TALEBİNDE BULUNMAK İÇİN MAHKEMEYE BAŞVURDU)
***
Yazar Coşkun Büktel'le Sosyalist Sanatçı Hilmi Bulunmaz'ın sanatsal ifade olanaklarını imha etmek için, sanal âlemde, Internet ortamında müthiş bir cadı avı başlatarak, ağır bir LİNÇ KAMPANYASI düzenleyenlerin önde gelenlerinden Boğaziçi Üniversitesi Gölgesinde Yetişenler ve onların doğal bağlaşıkları tarafından örgütlenen İstanbul Amatör Tiyatro Günleri (İATG), "sosyalist proleter tiyatro sanatçıları"nın da içinde bulunduğu Bulunmaz Tiyatro tarafından şiddetle reddediliyor!
Sosyalist örgütlenme önündeki tiyatral engellerden biri olan İATG, özellikle Sosyalist Sanatçı Hilmi Bulunmaz'a karşı başlatmış oldukları LİNÇ ÖRGÜTLENMESİ ve LİNÇÇİ kuruluşların başını çeken Boğaziçi Gösteri Sanatları Topluluğu önderlerinden LİNÇÇİ Ömer Faruk Kurhan kanalıyla, ömrünü sosyalist tiyatronun oluşumuna yatırmış Sosyalist Sanatçı Hilmi Bulunmaz'dan tam 25.000.00 TL elde edilmek için mahkemeye verilmesi nedenleriyle, şiddetli bir biçimde eleştirilmeyi hak ediyor!!
Sosyalist proleter tiyatro sanatçılarının devrimci ruhunu, kapitalist üretim ilişkilerinin tutsağı yapmaktan öte hiçbir niyeti bulunmayan İATG'ye karşı uyanık davranan sosyalist proleter tiyatrocu sanatçıları, LİNÇÇİ İATG sürecine hiçbir katkı yapmaya asla ve kesinlikle niyetli değiller!!!
LİNÇÇİ bir örgütlenmenin uzantısı olan aşağıdaki aldatıcı haberi okuyunuz...
Sosyalist Sanatçı Hilmi Bulunmaz
***
Çalışan Tiyatrolarına Çağrı
Mimesis Haber – (İstanbul Amatör Tiyatrolar Günleri 2011 kapsamında düzenlenen forumun çağrı metnini yayınlıyoruz.) Bizler, hayatın akışı içinde mesleklerini icra edenler, doktorlar, işçiler, mühendisler, bankacılar, akademisyenler, avukatlar ve niceleri olarak biz çalışanlar, sanat yapmak istiyoruz. Biliyoruz ki, bu mümkün.
Edebiyatçı Kafka aynı zamanda bir muhasebeciydi. Shakespeare döneminde loncalar, yani meslek birlikleri tiyatro yapıyordu. Stanislavski ve Grotovski köhnemiş sanat anlayışlarına karşı hep amatörlerle çalıştılar. Brecht fabrikalarda ve sendikalarda emekçilerle tiyatro yaptı. Türkiye tiyatrosunun 60’lı yıllardaki avangarde çıkışlarının ardında hep amatörler vardı.
Mesleki yaşamlarının yanı sıra tiyatro yapmaya çalışanların günümüzde ne kadar yaygın olduğunu biliyoruz. Bu kişiler arasında, çalışma hayatının rutininden kaçmaya çalışan, bu vesileyle tiyatroyla tanışmış olanından tutun da; çocukluk, ilk gençlik veya öğrencilik yıllarında tiyatroyla tanışmış ve tiyatroyu hayatından çıkarmamış pek çok tiyatro sevdalısı var. Kimisi ise, profesyonelleşme koşullarını farklı mesleklerde çalışarak sağlamaya çalışmakta. Çoğunun ortak özelliğine baktığımızda sadece kültürel tüketici değil aynı zamanda kültürel üretici olarak da hayatlarında tiyatroya yer açmak için mücadele ettiklerini görüyoruz.
Öte yandan çalışan tiyatrosu yapanlar kendi varoluş koşullarından kaynaklanan ciddi sorunlarla başa çıkmanın yollarını arıyorlar. Çalışma ilkeleri, işbölümleri, çalışma mekânı ve zamanından tutun da topluluklar içindeki mali ve ekonomik modellere değin konuşulacak pek çok konunun olduğu açık.
Sürdürülebilir tiyatro çalışmalarının önündeki temel engeller nelerdir ve belli bir sistematiğe sahip bir tiyatro pratiği nasıl inşa edilebilir?
Oyun çıkarıp dağılan topluluklar yerine süreklilik oluşturmayı hedefleyen topluluklar çoğaldıkça hem tartışma daha yakıcı hale gelecek hem de ortaya konulan yanıtlar çeşitlenmeye başlayacaktır.
Tüm bu sorulara yanıt aramak ve çalışma hayatıyla birlikte yürütülen farklı tiyatro modellerini tanımak için ilgili tiyatro topluluklarını İstanbul Amatör Tiyatro Günleri (İATG) kapsamında 28 Mayıs 2011 tarihinde yapılacak Çalışanların Tiyatrosu oturumuna davet ediyoruz.
17.00 Söyleşi: Çalışanların Tiyatrosu
(İstanbul Teknik Üniversitesi, Ayazağa Kampüsü, Kültür Sanat Birliği Oditoryumu-Büyük Salon)
(Kaynak: Mimesis)