1 Mart 2011 Salı

Değil tiyatro oyunu yönetmek, iki tane koyunu bile güdemeyecek denli yöneticilikten bîhaber LİNÇÇİ Mehmet Ergen, ancak LİNÇÇİ Mimesis'te haber oluyor!

Oyun'un notu: LİNÇ KAMPANYASI ÖRGÜTÜ Boğaziçi Üniversitesi Gölgesinde Yetişenler Hizbî tiyatral fraksiyonerlerinin yayın organı LİNÇÇİ Mimesis'ten alıp, olduğu gibi aşağıya aktardığımız haberin içeriğindeki LİNÇÇİ kuruluşların LİNÇÇİ sıfatlarını biz ekledik! Bunun yanı sıra, LİNÇÇİ kişinin adını, daha net ve daha çabuk anlaşılsın diye kırmızı renkle biz belirginleştirdik.


***


LİNÇÇİ Mehmet Ergen'in değil tiyatro oyunu yönetmek, iki tane koyunu bile güdemeyecek denli yöneticilikten bîhaber olduğunu nereden biliyorum? Ben, LİNÇÇİ Mehmet Ergen'le birlikte 1985/86 tiyatro mevsiminde BİLSAK'ta birlikte çalıştım. LİNÇÇİ Mehmet Ergen, psikosomatik olarak bakıldığında, hemen anlaşılabileceği gibi, küçük burjuva biri. Tam kaytarmacı, bir damla bile alınteri dökmeye yanaşmayan, elleri değil yüreği nasır bağlamış LİNÇÇİ Mehmet Ergen, BİLSAK'taki tiyatral çalışmaya son derecede önem veren ustamız Beklan Algan'ın yaptırdığı çalışmaları pek ciddiye almayan, Oblomov ruhlu bir kişiydi. Hâlâ da öyle...

LİNÇÇİ Mehmet Ergen, sürekli olarak sırtını egemenlere yaslayan, egemenlere sırtını yaslayamadığında, hiçbir değer üretemeyen bir zavallı. 400 yıldır dünya tiyatro sahnelerini kirleten en büyük tiyatral sahtekâr William Shakespeare'in kralcı görüntüsünün bir silueti olarak soluk almaya çalışan LİNÇÇİ Mehmet Ergen, LİNÇÇİ tiyatro medyasının desteği ve Sabancı Holding'in koruması sayesinde, etik ve estetik kaygılardan uzak şaklabanca işler yapıyor!

LİNÇÇİ Mimesis gibi, LİNÇÇİ tiyatro medyasının sayesinde adından kırıntı hâlinde de olsa bahsettiren LİNÇÇİ Mehmet Ergen, tiyatro izleyicilerinin devrimcileşmesi artınca, tiyatro izleyicilerinin sahtekâr Shakespeare'in etkisinden kurtulmaya başlamalarıyla, tiyatro izleyicilerinin William Shakespeare'i kündeye getirip tuş eden Lev Tolstoy'un kaleme aldığı "Sanat Nedir?" kitabını yutarcasına okumalarıyla birlikte tiyatro dünyasını terk etmek zorunda kalacak! (HB)


***


Aksanat'ta Medya Maymunları


İngiltere’nin genç kuşak oyun yazarlarından Joe Penhall’ın yazdığı ve LİNÇÇİ Mehmet Ergen'in yönettiği komedi oyunu “Medya Maymunları” 29-30 Mart 2011 tarihlerinde Akbank Sanat’ta tiyatro severlerle buluşuyor.

Prestijli bir banka için çalışan Ahmet ve Aslı, ünlü televizyon yıldızı Mesut’la buluşup ona özel müşterileri için verecekleri bir yemeğe katılması karşılığında inanılmaz bir para teklifinde bulunurlar. Lüks bir otel odasında, paranın büyüklüğünden ve sonu gelmeyen iltifatlardan etkilenen Mesut teklifi kabul eder. Gerçekte, bambaşka bir teklif yapılmaktadır.

Haber özgürlüğü mü? Özel hayat mı? Basın özgürlüğü özel yaşamı taciz etmekten mi geçiyor? Neden bu haberleri seyretmekten büyük bir zevk alıyoruz? Yozlaşmış basın ve yozlaşmış toplum el ele verip bunu nasıl meşru bir eğlenceye dönüştürüyor?

Medyanın halkı ve “sanatçıları” maymun edişini sergileyen usta bir güldürü.

(Kaynak: Mimesis)