27 Şubat 2011 Pazar

Türkiye tiyatrosunun hastalıklarına en doğru teşhisi koyup, en sağlıklı tedavi yöntemlerini öneren Hilmi Bulunmaz, yeni bir çalışma dönemi başlatıyor!

"Hiçbir okul insanda ne bir duygu uyandırabilir, ne de insana sanatın özünün ne olduğunu -kendine özgü yöntemle bir duygunun nasıl ortaya çıkarılabileceğini- öğretebilir.

Okulda öğretilebilecek tek şey, sanatçıların yaşadıkları duyguları başka sanatçılara nasıl aktarabildikleridir. Ve sanat okullarında öğretilmekte olan da bundan başka bir şey değildir; ancak böylesi bir eğitim, gerçek sanatın yayılmasına herhangi bir katkı sağlamadığı gibi, tam tersine, sanat adı altında taklit sanatın yayılmasına katkıda bulunarak insanların gerçek sanatı anlamalarına engel olur, hatta bu konudaki en büyük engeli oluşturur."

(Bkz: Tolstoy, Sanat Nedir?, çev. Mazlum Beyhan, İş Bankası Yayınları, s. 135)


***


Konservatuvarlara girmek isteyenler, lütfen, bizim çalışmalarımıza katılmasınlar!

Konservatuvarlardan umudunu kesenler, lütfen, bizim çalışmalarımıza katılsınlar!



Cumartesi günleri sürdürdüğümüz oyunculuk, sinema ve yazarlık çalışmalarımıza yoğun bir ilgi olmasıyla birlikte, pazar günleri de çalışmalara katılmak isteyen insanların önerileriyle, her pazar günü saat 15.00 - 18.00 arası yeni bir çalışma grubu oluşturuyoruz. Tiyatro ve Internet dizisi oyunculuğunun yanı sıra yazarlık çalışmalarını da kapsayan bu süreç, Türkiye televizyonlarındaki, Türkiye tiyatrosundaki, Türkiye yazarlığındaki hastalıklı hâli sağaltmaya yönelik önemli bir çaba...


Bulunmaz Tiyatro / Fakir Baykurt Sahnesi
Adres: Gedikpaşa Camii Sk. No: 57 Çemberlitaş - Eminönü
Tel: 0212 513 47 32 / 516 79 77 / 638 22 36 / 0532 642 88 57