23 Şubat 2011 Çarşamba

"Ortada sandık, sike sike usandık" sözlerinin icracısı LİNÇÇİ Yücel Erten'in en yakın müzik arkadaşı LİNÇÇİ Çiğdem Erken'i, geç de olsa tanıtıyoruz!!!

Fotoğraf kaynağı: last.fm)


***


Oyun'un notu: LİNÇÇİ Yücel Erten'in ağza alınmayacak kadar bayağı küfürleri, Coşkun Büktel sayesinde resmîyet kazandı. T.C. İSTANBUL CUMHURİYET BAŞSAVCILIĞI BASIN BÜROSU'NA, Soruşturma No: 2010/45333 için verilen ek yanıt belgesinde resmîyet kazanan ağza alınması çok zor ve bayağı sözcüğünü bile sevimli kılacak kadar bayağı küfürleri okumak için, lütfen, tıklayınız:

ŞİKÂYETÇİ MUSTAFA DEMİRKANLI, ŞİKÂYETİNDEN SONRAKİ GÜNLERDE BİLE, İKİ KERE İKİ DÖRT KADAR APAÇIK, SOMUT İFTİRALARINI SÜRDÜRÜYOR.


***


CIGDEM ERKEN

Her first introduction to music was at a time during her infant years, when she bit a string of her father’s baglama (a musical instrument with three double strings played with a plectrum). She fell in love with piano at the age of 6 and started playing it at 7. After Ankara National Conservatory, she had her master degree and Efficiency at Fine Arts degree from Bilkent University’s Perforing Arts Faculty. She learned a lot from Aysegul Sarica about being a pianist, and a lot from Yucel Erten about making music for theatre. She worked as an accompanist and orchestra musician between 1994 and 1999 in Ankara National Opera. During the same years, she also worked as an instructor in Ankara National Conservatory and B.U Faculty of Music and Performing Arts. She is still an Assustant Professor at Yildiz Teknik University’s Faculty of Arts and Design. She teaches Piano, Chamber Music, Theatre Music and Musical at the university. She has been working in theatre as a pianist, music conductor and composer since 1995.

To name some of the productions she worked on;
Azizname (Dir: Yücel Erten)
Bertolt Brecht "Mutlu Son" (Dir: Yücel Erten)
Bertolt Brecht "Schweyk II. Dünya Savaşında" (Dir: Yücel Erten)
Bertolt Brecht "3 Kuruşluk Opera" (Dir: Malcolm Keith Kay)
Bertolt Brecht "Küçük Burjuva Düğünü" (Dir: Şirvan Akan)
Aristofanes'in "Barış" ve Kadınlar Devleti adlı eserleri (Dir: Yücel Erten)
Max Frich "Süleyman ve Öbürsüler (Dir: Ayşenil Şamlıoğlu)
Jan Mendell Yaşamak mı yoksa Ölmek mi? (Dir: Yücel Erten)
Özen Yula "Dünyanın Ortasında Bir Yerde" (Dir: Ayşenil Şamlıoğlu)
Nilbanu Engindeniz "Bana Mastikayı Çalsana" (Dir: Ayşenil Şamlıoğlu)
"Mucizeler Komedisi" (Dir: Işıl Kasapoğlu )

She composed music for ‘Oldrich Danek’s ‘Savas Ikinci Perde’de Cikacak’ which was directed by Yucel Erten and the play received the Best Music Award at the Theatre Critics’ Choice Awards and Best Original Theatre Music Award at the Public Jury of the VIII. Lions Theatre Awards.

Her plays currently being performed in Istanbul;
Cabaret İBBŞT (Dir: Yücel Erten)
Keşanlı Ali Destanı İBBŞT (Dir: Yücel Erten)
Basit Bir Ev Kazası Aysa Produksiyon Tiyatrosu (Original Music) (Dir: Murat İpek)
Binali ile Temir İBBŞT (Özgün Müzik) (Dir: Yıldırım Fikret Urağ )

She fell in love, wrote music. She also performs her songs with Cigdem Erken Band members who are also very close friends of her. Reserving her songs from her professional life for a long time, she finally shared them in networking sites like facebook or myspace and she was thrilled to see people’s interests in them. Seeing people’s reactions to her songs which are mostly in re minor tone, she recorded an album called ‘Kiz Kafasi’ that will be released next month.

Turkish

Bebekliğinin tam olarak hatırlayamadığı bir anında babasının bağlamasının sapını ısırmak sureti ile müzik ile tanıştı. 6 yaşında piyanoya aşık olup 7 yaşında çalmaya başladı. Ankara Devlet Konservatuvarının ardından Bilkent Üniversitesi Müzik ve Sahne Sanatları Fakültesinde Master ve Sanatta Yeterlik Programlarını bitirdi. Ayşegül Sarıca'dan piyanist olabilmek, Yücel Erten'den tiyatroda müzik yapabilmek adına çok şey öğrendi.

1994-1999 yılları arasında Ankara Devlet Operası'nda korepetitör ve orkestra sanatçısı olarak görev yaptı.

1994-1999 yılları arasında Ankara devlet Konservatuvarı'nda ve B.Ü Müzik ve Sahne Sanatları Fakültesi'nde Öğretim Görevlisi olarak görev yaptı.

Halen YıldızTeknik Üniversitesi Sanat ve Tasarım Fakültesinde Yardımcı Doçent.

Üniversitede Piyano, Oda Müziği, Tiyatro Müziği ve Müzikaller üzerine dersler veriyor.

95 senesinden beri tiyatro müziği ile piyanist, müzik direktörü ve besteci olarak meşgul. Çalıştığı başlıca projeler arasında ;
Azizname (Yön: Yücel Erten)
Bertolt Brecht "Mutlu Son" (Yön: Yücel Erten)
Bertolt Brecht "Schweyk II. Dünya Savaşında" (Yön: Yücel Erten)
Bertolt Brecht "3 Kuruşluk Opera" (Yön: Malcolm Keith Kay)
Bertolt Brecht "Küçük Burjuva Düğünü" (Yön: Şirvan Akan)
Aristofanes'in "Barış" ve Kadınlar Devleti adlı eserleri (Yön: Yücel Erten)
Max Frich "Süleyman ve Öbürsüler (Yön: Ayşenil Şamlıoğlu)
Jan Mendell Yaşamak mı yoksa Ölmek mi? (Yön: Yücel Erten)
Özen Yula "Dünyanın Ortasında Bir Yerde" (Yön: Ayşenil Şamlıoğlu)
Nilbanu Engindeniz "Bana Mastikayı Çalsana" (Yön: Ayşenil Şamlıoğlu)
"Mucizeler Komedisi" (Yön: Işıl Kasapoğlu )
sayılabilir..

Oldrich Danek'in yazdığı Yücel Erten'in yönettiği "Savaş İkinci Perde'de Çıkacak" adlı oyuna yaptığı müzikler ile geçtiğimiz sene eleştirmenler tarafından verilen Tiyatro Ödüllerinde "Yılın Oyun Müziği" ve VIII. Lions Tiyatro Ödülleri Direklerarası Halk Jürisi tarafından verilen Tiyatro Ödüllerinde "Yılın Özgün Tiyatro Müziği" ödüllerini kazandı.

İstanbul'da halen Gösterimde olan oyunları
Cabaret İBBŞT (Yön: Yücel Erten)
Keşanlı Ali Destanı İBBŞT (Yön: Yücel Erten)
Basit Bir Ev Kazası Aysa Produksiyon Tiyatrosu (Özgün Müzik) (Yön: Murat İpek)
Binali ile Temir İBBŞT (Özgün Müzik) (Yön: Yıldırım Fikret Urağ )

Bunların dışında aşık oldu, şarkı yazdı. Aynı zamanda çok iyi arkadaşları olan Çiğdem Erken Grup elemanları ile zaman zaman kendi yazdığı şarkılar ile konserler veriyor. Önceleri profesyonel yaşantıdan uzak tuttuğu şarkıları myspace ve facebook gibi paylaşım sitelerinde büyük bir ilgi ile karşılaştı. Çoğunluğu re minör tonunda olan bir nevi günlük olarak gördüğü şarkılarının gördüğü ilgi üzerine önümüzdeki ay yayınlanması beklenen "Kız Kafası" adlı albümünün kayıtlarını tamamladı.

(Kaynak: kesanliali.com)


***


Ayrıca bakınız:

LİNÇÇİ Ertuğrul Timur, öznesiz tümce kuruyor!

Yalan makinesi ve küfürbaz Mustafa Demirkanlı'nın sözde küfre karşı kampanyasına alet olanların imzaladıkları metni ve alet olanları teşhir ediyoruz!

Linç imzacıları listesi