14 Şubat 2011 Pazartesi

Sosyalist sanatçı Hilmi Bulunmaz'ın kurup yönettiği Bulunmaz Kültür Merkezi yayını olarak hayatını sürdüren OYUN, Oğuzcan Önver'in tasarımıyla çıktı!

Sosyalist Oyun Dergisi, zaman zaman yayınında aksamalar yaşasa da, emekçi yığınların tiyatral bilinçlenmesi için varlığını sürdürüyor.

Sosyalist Oyun Dergisi, kapitalizmin ilelebet muhafaza ve müdafaa edilmesi için yayınlanan tiyatro dergilerine benzemediği için, ısrarla ve inatla Türkiye Cumhuriyeti Kültür ve Turizm Bakanlığı Devlet Tiyatroları Genel Müdürü Lemi Bilgin'den, İstanbul Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatroları Genel Sanat Yönetmeni Ayşenil Şamlıoğlu'ndan, Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatroları Genel Sanat Yönetmeni Nejat Birecik'ten ve daha bir sürü kapitalist tiyatro yöneticilerinden reklâm adı altında avuç dolusu para (avanta, diş kirası, sadaka, sus payı) almıyor!

Sosyalist Oyun Dergisi, 32 sayfa, içi ve dışı 4 renkli kuşe kapaklı, büyük boy olarak 1000 taneden fazla basılıp 1 TL'den satılıyor. Piyasa kültürünü geliştiren tiyatro dergilerinden çok daha nitelikli ve piyasa kültürü oluşturan tiyatro dergilerinin niceliğinin yarısı kadar olmasına karşın, bu dergilerin satış fiyatlarına yaklaşmayı asla ve kesinlikle düşünmüyor!

Sosyalist Oyun Dergisi yöneticileri, örnekse LİNÇ KAMPANYASI ÖRGÜTÜ (LKÖ) Tiyatro... Tiyatro... Hizbî'nin yayın organının tam tamına 7 TL olmasını hiç doğru bulmuyorlar. Bu satış fiyatını çok fahiş bulan ve bu fahiş satış fiyatıyla da yetinmeyerek, Lemi Bilgin, Ayşenil Şamlıoğlu, Nejat Birecik ve diğerlerinden reklâm adı altında avuç dolusu para (avanta, diş kirası, sadaka, sus payı) almasını da kesinlikle yanlış buluyorlar!

Sosyalist Oyun Dergisi yöneticileri, 1000 taneden daha fazla basılan dergilerinin sadece 600 TL'ye mal olduğunu, zâten satışların hiç de bu paranın altına pek düşmediğini, tabii ki, bir kültür hizmeti olan dergicilikten para kazanmanın çok doğru olmadığını belirtmeden edemiyorlar!

Sosyalist Oyun Dergisi, 400 yıldır dünya tiyatro sahnelerini kirleten tiyatro sahtekârı William Shakespeare'e ve onun Türkiye temsilcilerine karşı ideolojik bir mücadele alanı açmak için, Lev Tolstoy'un görkemli kuramsal yapıtı "Sanat Nedir?"i kendisine kılavuz olarak kabul ediyor! (HB)


***


Ayrıca bakınız:

Reklâm adı altında avuç dolusu para (avanta, diş kirası, sadaka, sus payı) vererek tiyatro dergilerini besleyen DT etkinliğini ücretsiz yayınlıyoruz!


***


LİNÇÇİ Ertuğrul Timur, öznesiz tümce kuruyor!

Yalan makinesi ve küfürbaz Mustafa Demirkanlı'nın sözde küfre karşı kampanyasına alet olanların imzaladıkları metni ve alet olanları teşhir ediyoruz!

Linç imzacıları listesi