6 Aralık 2010 Pazartesi

Sosyalist sanatçı Hilmi Bulunmaz'ın 6 Aralık 2010 günü, saat 12.00'de Basın Savcısı'na verdiği ifadeden sadece küçücük bir tadımlık sunuyoruz:

Bunun yanı sıra, Sayıştay tarafından incelenmesi gereken bir durumla da karşı karşıyayız. Devlet Tiyatroları Genel Müdürü Lemi Bilgin, İBBŞT Genel Sanat Yönetmeni Ayşenil Şamlıoğlu, KBBŞT Genel Sanat Yönetmeni Nejat Birecik'le çok yakın ilişkileri nedeniyle, Mustafa Şükrü Demirkanlı ve dolayısıyla her saniye birlikte yaşadıkları Gülhan Avşar, devlet kurumlarından, (sanıyorum ki) uygun olmayan bir biçimde reklâm alarak, dergilerini, âdeta bir şantaj aracı gibi kullanıyorlar. Bunun için "Rahmi Dilligil Dosyası / Davası" yakın incelemeye alınabilir. Savcılığınızın işini kolaylaştırmak için, biz de gerekli olan belgeleri, istendiğinde sizlere sunabiliriz. Yani mesele, hakaret meselesi değil, devletin kasasından reklâm adıyla alınan paralara karşı çıkma meselesidir. Bunun üzerinde özellikle ve sürekli olarak duruyorum, duracağım. Eğer Gülhan Avşar'la Mustafa Şükrü Demirkanlı'nın "devlete karşı işlediği reklâm adı altında alınmış haksız paralar suçu" derinlemesine araştırılırsa, beni neden savcılığa gönderdikleri hemen anlaşılabilir.


***


Ayşenil Şamlıoğlu, Lemi Bilgin, Nejat Birecik'in avuç dolusu reklâm (avanta, diş kirası, sadaka, sus payı) parası verdiği LİNÇÇİ Tiyatro... Tiyatro... Dergisi'nin Aralık 2010 tarihli 220. sayısı, 1 Aralık 2010 tarihinde yayınlanmak zorunda olmasına karşın, 6 Aralık 2010 günü, saat 18.30 itibariyle, hâlâ MEPHISTO Kitabevi'ne gelmemiş.

(Kaynak: İstiklâl Caddesi'ndeki MEPHISTO Kitabevi'nin 0212 249 06 87 no'lu telefonunun 3 no'lu tuşuna bakan genç "tezgâhtar".)


***


Ayrıca bakınız:

Bir iftira belgesi olduğu net bir biçimde kanıtlanmış LİNÇ KAMPANYASI için 1100 imza toplayan Tiyatro... Tiyatro... Dergisi, zamanında yayınlanamıyor!