25 Kasım 2010 Perşembe

"yaşamdersleri" sitesinden çok ilginç bir "George Soros" tarifi!

George Soros kimdir?


Dünyada en etkin para piyasacısı ya da piyasa oyuncusu diğer bir deyişle spekülatör olarak tanıtılan George Soros aslında kimdir ve bu adam nasıl para kazanır?

1944 yılında Budapeşte’de Nazi işgali başlayınca baba Soros (Trivar Soros), “oğlum” der, “işgal yasa dışıdır. Bu yasa dışılıkta yasalar işlemez”. Ve baba Soros sahte kimlikler düzenleyerek oğlu George’u işe sokar. Bu uğurda tarım bakanlığındaki bir görevliye rüşvet verir. Bu kişi aynı zamanda Nazilerce toplama kamplarına götürülen Yahudilerin mallarına el koymakla görevlidir. Jonas Kids adına düzenlenmiş bir kimlikle işe başlayan George, daha 14 yaşındayken, büyüdüğünde nasıl biri olacağını belli etmiştir.

1947 yılında London School of Economics’de ders görmeye başlar.

1956’da Amerika’ya gider, değişik aracılık firmalarında çalışır.1961’de Amerikan vatandaşı olur ve aynı yıl kaderini yazacak olan Rothschild ailesi ile tanışır. Soros’un ilk işvereni ve İngiliz Kraliyet ailesinin de dahil olduğu pek çok hanedanın bankeri Rothschild and Sons şirketinin kurucusu, Lord Rothschild, Amerikan bağımsızlık savaşının önderi George Washington’a karşı savaşan İngiliz hükümetini finanse etmekle başlar büyümeye. İşlerinin en önemlisi altın ticaretidir. Altının borsa fiyatı, Londra’da altın ticareti yapan beş banka tarafından belirlenir ve bunların başında da Rothschild ailesinin bankası gelir.

Örtülü işlerini 19 yıl boyunca bu banka tarafından yönlendirirler.

1969 yılında Soros bir kaç yatırımcı ile birlikte OECD raporlarına göre “uyuşturucu parasının yıkanma merkezi” olarak nitelenen, vergi cenneti Hollanda Antillerinde Quantum adında bir şirket kurar.

Soros’un yeni şirketi ile ilk yatırımcılarının arasında Kraliçe Elizabeth gelmektedir.

Soros’un önemli adamlarından Kanada’lı gayrimenkul zengini Paul Reichman (Macaristan doğumlu bir Musevi) aynı zamanda Holliger şirketinin de yönetim kurulu üyesidir. Holliger, Kanada’da yayınlanan Londan Daily Telegraph ile İsrail’de yayınlanan Jerusalem Post gazetelerinin sahibidir.

Şimdi bu ilişkiler yumağındaki arkadaşlar nasıl çalışırlar bir de ona bakalım.

1- Mega-banker, yüce insan George Soros ve saz arkadaşları bir ülkeye girip, bono ve hisse senedi almaya başlarlar. Onun bir şeyler bildiğinden emin olan sazanlar da onları izler. Bu arada dış sermayeli uzantısında o ülkenin ismini taşıyan TV’ler her yarım saatte bir piyasa yorumlarıyla olaya katalizör olurlar.

2- Gelirleri daralmış olan küçük yatırımcılar, ya nasip deyip alışa geçerler. Medya, “piyasalar hareketlendi, hükümetin X, IMF’nin Y anlaşması sonuçlanıyor” propagandası ile gaz verir. Fiyatlar ve alışlar daha da yükselir.

3- “Vur ve kaç” bankerleri, ikincilere satarlar ve katlayarak kazanırlar.

4- “Vur ve kaç” operatörü, topladığı parayı dolara çevirir ve aracı bankasından ülke sınırları dışına çıkarır. Para yıkılacak yeni bir piyasa, alt-üst edilecek yeni bir ulusal pazara yönelir.

5- IMF ülkeleri bu arada “devleti küçültün” der. Ulusal üretim boğulur. Dış borç taksitlerinin tahsili için, para piyasasının güvensizlik ortamında ağır yaralar almış banka düzeninin, yani genel olarak devlet düzeninin sürdürülebilmesi için, yeni borçlanma olanakları için ortam artık hazırdır.

6- Borçlanma için şartlar öne sürülür. Ne ilginç ki borç vermek için daha demokratik, insan haklarına daha saygılı v.b olmanız istenir. Demokratik bir şekilde yavaş yavaş ülke yıkıma uğratılır.

7- Ama iş hala bitmemiştir. Ülkeye geri dönülür. Yıkılan iktisadi ortamda, birdenbire her nasılsa değer yitiren şirket hisseleri, hammaddeler, ihraç ürünleri alınır ve birkaç misli değerle geri satılır.

Tanıdık mı?

Ama bu işi ülkede infial yaratmadan yapmak gerekir. Peki bunun için ne gerekir?

· Geniş bir bilgi ağı
· Sıkı dostlar (akademisyenler, hayır dernekleri, vakıflar, işadamları, bankacılar v.s)

Bütün bu işler olup bittikten sonra Ulu insan Soros’a sorarlar: "Ne oldi bu ülkeye ne oldi böyle?"

Cevap hazırdır: "Valla ben bi şey yapmadım hocam. Ekonominin dinamikleri böyle."


Kaynak: Bilumum dergi ve gazete
Project Democracy - Yazar: Mustafa Yıldırım

(Kaynak: yasamdersleri.com)