5 Ekim 2010 Salı

Coşkun Büktel
5 Ekim 2010


Demokrat insanların "ideal birliği"; linççi alçakların "suç ortaklığına" hiç benzemiyor

HİLMİ BULUNMAZ / ERBİL GÖKTAŞ

ONLAR BİRBİRLERİNİ TOPLUM ÖNÜNDE KIYASIYA ELEŞTİREBİLEN İKİ İYİ ARKADAŞ

Aralarında bir menfaat birliği değil de, demokratik ilkelere ve samimiyete dayanan entelektüel bir mücadele birliği bulunduğundan; fikir ayrılıklarını kıyasıya eleştirilerle toplum önünde açıkça ortaya koyabildikleri halde; linççilerin "çıkar çatışmalarında" sürekli tanık olduğumuz kirli yöntemlere

(suç belgelerini örtbas etmek için "platform" olmak iddiasıyla yayınladığınız bir siteyi tümüyle kapatma, "kırılan kolu yen içinde saklama", "halka sunulmuş iftira kampanyalarından, halka açıklama yapmaya gerek duymaksızın, vazgeçme", "kampanyada tacizci diye suçlayıp yüzlerce kişiye hedef gösterdiğin bir insanla, esrarengiz ve açıklanamaz/açıklanamamış biçimde ittifak kurma", "her türlü entrika", "her türlü tehdit", "her türlü hile", "karşındakine her türlü takma isimle saldırma", "her türlü dezenformasyon", "yalan", "sansür", "örtbas", "okurlardan gizleme" ve "iftira" yöntemlerine)

asla tenezzül etmiyorlar.

(Linççilerin, sansür, örtbas, gizleme gibi suçlarına doğal olarak link veremiyoruz. Ama ilgili herkes küçük bir internet araştırmasıyla şu gerçeği şıp diye fark edecektir: Biz linççilerin sitelerinde yayınladıkları tüm bize "cevap" hatta bize "suçlama" yazılarını yayınladığımız halde; linççiler bizim sitelerimizde yayınlanan onlara cevap yazılarına bile asla yer vermiyorlar.)

Hilmi Bulunmaz ve Erbil Göktaş... Onlar, aralarındaki görüş ayrılıklarını halının altına süpürmeye, menfaat kaygısıyla birbirlerini "idare etmeye" asla yanaşmadıkları halde, arkadaş kalabilen, iki demokrat insan...

Demokratik ve entelektüel tartışma nasıl olurmuş? sorusuna oldukça yetkin bir somut örnekle cevap veriyor ve güya "temiz tiyatro" isteyen kirli linççilerin yalan, sansür, örtbas ve iftira yöntemlerinin çirkinliğine karşı tertemiz bir alternatif oluşturuyorlar. Bu demokratik, entelektüel ve "temiz" tartışmayı, mutlaka izleyiniz!

Mutlaka
TIKLAYINIZ!

(Kaynak: www.coskunbuktel.com)