26 Ağustos 2010 Perşembe

Türkiye'deki tek sosyalist kimlikli profesyonel tiyatro Bulunmaz'dan; televizyona karşı, televizyona karşın, televizyona karşıt oyunculuk çalışmaları!

.........Büyütmek için, afişin üzerine TIKLAYINIZ


Gerici tiyatroya karşı oyunculuk çalışmalarımız sürüyor!

Çalışmamız tamamıyla ücretsizdir!

Sadece tiyatral iktidarı değil, siyasal iktidarı da istiyoruz!

Çalışmalarımız; somut, nesnel, maddesel, bilimseldir; soyut, öznel, idealist, mistik değildir!


***


ARŞİV
TIKLAYINIZ
24 Temmuz 2008


Bulunmaz Tiyatro, sosyalist sanatçı Hilmi Bulunmaztarafından kurulduğu 1 Mayıs 1989 tarihinden beri, sosyalist kimliğini asla gizlemeyen, bu kimliğinin üzerini ikincil kimliklerle örtmeyen, küçük burjuva ruhlarına gusül aptesti aldırmak için burjuva üniversitelerinin kalın duvarlarında ruhsuz oyunlar sahneleyenlere eklemlenmeyen ve sürekli olarak "sosyalist" sözcüğüne vurgu yapmaktan gurur duyan bir tiyatro. Türkiye'deki tek sosyalist kimlikli profesyonel tiyatro Bulunmaz, yirmi yıllık ömründe, bu kimliğinden ödün vermemek için büyük bir çaba harcadı.

Tüm üst-yapı kurumları gibi televizyonun da kapitalizme hizmet eden bir kurum olduğunun ayrımında olanBulunmaz Tiyatro, yüzünü bu kuruma dönmedi, dönmüyor ve asla dönmeyecek. Ta ki, tüm üst-yapı kurumlarının olacağı gibi, televizyonun da halkın, emekçilerin denetimine geçinceye dek. Sadece sosyalist dünyaya hizmet eden Bulunmaz Tiyatro, emekçilerin iktidara geldiği gün, emekçilerin denetimindeki televizyona da hizmet edebilir. Ancak, içinde bulunduğumuz koşullarda asla!

Yukarıda özetlemeye çalıştığımız nedenlerle, sosyalist sanatçı (yönetmen, oyuncu, yazar, şair, ressam, fotoğraf sanatçısı) Hilmi Bulunmaz yönetiminde Oyunculuk Çalışmaları yürüten Bulunmaz Tiyatro, televizyona kapağı atıp burjuvazinin imge anlayışına hizmet etmek isteyenlere kesinlikle yer vermiyor. Televizyonda kapitalizmin tezgâhtarlığını yapmak isteyenler, asla bizim çalışmalarımıza katılmasınlar!

Adres: Gedikpaşa Camii Sokak, No: 57, Çemberlitaş - İST.
Fırat Kültür Merkezi'nin (FKM) tam arkasındayız!
Telefon: 0212 / 513 47 32 - 33


***


Ayrıca bakınız:

Onlar, tiyatral olarak da iktidar olmak istiyorlar!