28 Haziran 2010 Pazartesi

Onlar, tiyatral olarak da iktidar olmak istiyorlar!

FKM’de Workshop Günleri Başlıyor…


Tiyatroda sezon perdesini kapatan FKM Tiyatrosu, 2010-2011 sezonuna yeniliklerle girmek için çalışmalarına başladı. .

2009–2010 tiyatro sezonunu kapatan FKM Tiyatrosu, bir yandan da yeni sezonun hazırlıkları ve yeni oyuncu kadrosu için workshop çalışmalarına başlıyor. “Oyun kurmak” kavramı üzerine yürütülecek atölyede, bu alanda çalışmaları olan deneyimli oyuncu ve Devlet Tiyatrosu sanatçılarından Okday Korunan tarafından gerçekleştirilecek.

“Oyun kurmak” insan için; kültürü var eden en temel özelliğin keşfidir. Tiyatroya uzanan yolda oyun kavramı, yaratının, keşfin, öğrenmenin, heyecanın, paylaşımın dorukta olduğu, ilk gençlik günlerinin olumlu duyarlılığını bir erişkin olarak yeniden keşfetmeyi, geliştirmeyi hedeflemektedir. Sahne insanının şiirli yanını öne çıkarmaya yönelik bir çalışma programı içermektedir. Katılımcılar; Okumayı seven, düşündüklerini sahnede denemek isteyen, “Oyun kurmak” fikrini sahne üzerindeki performansın temeli olarak gören oyuncular olmalıdır. Ses ve beden deneyimlerini paylaşarak ve oyuna dönüştürerek yürütecekleri beş günlük çalışma sonrasında, seyircili küçük gösterimle sonuçlandıracakları atölye çalışması, katılımcıların performansları gözetilerek FKM oyuncuları kadrosunda yer almalarına da olanak sağlamaya açık tutulacaktır.

Katılım için herhangi bir seçme yapılmayacak ancak erken başvuruların, değerlendirmede öncelik kazanılacağı atölye çalışmasında katılım 30 kişi ile sınırlı tutulacak ve katılımcılardan sunulan hizmete katkı olması amacı ile katılım katkı payı alınacaktır.

9 Haziran 2010 Pazartesi günü başlayacak başvurular sırasında katılımcıların kimlik belgeleri ve özgeçmişleri ile katkı paylarını nakden ödeyerek, başvurularını gerçekleştirmiş olacaklardır.

Bu kıymetli imkândan faydalanmak için 27 Haziran’a kadar başvuru yapabilirsiniz.

İçinizde parlak bir yıldız olduğuna inanıyorsanız, atölyemiz sizi bekliyor…

I. Gün: Tanıma tanışma, algı, anlam, anlamlandırma, ifade… Öykü…
II. Gün: Öykü… Doğaçlama teknikleri… Deneme…
III. Gün: Ses, nefes, beden ile öyküyü oyuna taşıma.
IV. Gün: Oyun, amaç, geliştirme, zaman, ölçü…
V. Gün: Kurulu oyun ve gösteri…

Bilgi ve Ön Kayıt;
0212 517 46 97
www.fkmonline.net

(Kaynak: FIRAT KÜLTÜR MERKEZİ)