14 Ağustos 2010 Cumartesi

İki satır sözü bile doğru dürüst yazmaktan yoksun insanların barındığı Tuncay Özinel Tiyatrosu'na katılacak "genç oyuncular" ancak LİNÇÇİ olabilirler!

Bu ülkede, Kültür Bakanlığı çanağı yalayıp, Efes Pilsen tezgâhtarlığı yaparak, Lions ödülleri peşinde olan tiyatrolar, bu kurum ve kuruluşların temsil ettiği egemen ideolojiye yaslandıklarından, bu kurum ve kuruluşlardan çil çil para desteği, büyük büyük reklâm desteği ve aristokrat kaportaya sahip olabilecekleri bir şöhret olma desteği görürler!

Yukarıda eşkâlini verdiğimiz tiyatrolar, ancak kapitalizmin ilelebet muhafaza ve müdafaa edilmesi için tiyatro yapabilirler. Ruhunu kapitalist odaklara kiralamış yada satmış olan bu tiyatrolar, kapitalizmin ilelebet muhafaza ve müdafaa edilmesine lojistik destek sunmaları karşılığında, bu kurum ve kuruluşlardan, en hafif deyimiyle "bahşiş" almış olurlar. Egemenlere sırtını dayayarak tiyatro sahnelerini işgal eden bu tiyatroların, halka, emekçilere, işçilere, köylülere ve tüyü bitmemiş yetime verebilecekleri hiçbir şeyleri olamaz. Zâten, Kültür Bakanlığı çanağı yalayıp, Efes Pilsen tezgâhtarlığı yaparak, Lions ödülleri peşinde olan bu tiyatrolar, değil sahnede söz söyleyebilme becerisine sahip olmayı, iki sözü bir araya getirip, kısacık bir haber metni bile yazamayacak kadar zavallılar!

Sayın LİNÇÇİ Tuncay Özinel'in sahibi olduğu LİNÇÇİ Tuncay Özinel Tiyatrosu da, kapitalizmin ilelebet muhafaza ve müdafaa edilmesi için sahneleri işgal eden tiyatrolardan biri. Bu LİNÇÇİ tiyatro, süreç ve gündem öyle gerektirdiği için Hz. İsa'yı sahneye getirerek, halkın sonsuza dek uyuması dinsel temalarla ninni söylemekle birlikte, süreç ve gündem başka türlü gerektiğinde de Kemalist ideolojiyi yedeğine alarak kapitalizmin ilelebet muhafaza ve müdafaa edilmesi için harekete geçer. Bu tür LİNÇÇİ tiyatrolar, kimin kayığına binerse onun küreğini çeker. Bu tür LİNÇÇİ tiyatrolar, kimin düdüğünü eline alırsa, onun türküsünü çığırır. Bu tür LİNÇÇİ tiyatrolara kim parrra ve şöhrrret verirse, bu tür LİNÇÇİ tiyatrolar onun düdüğünü ağzına alıp sonsuza dek üfler!!!

İki eliyle bir kalemini doğrultamayıp, iki satırı doğru dürüst yazabilecek kadar bir dil bilincine bile ulaşamayan LİNÇÇİ Tuncay Özinel'in sahibi olduğu LİNÇÇİ Tuncay Özinel Tiyatrosu'nun zavallı "basın sorumlusu"nun Türkçe sorumsuzluğunu okuyunuz... (HB)


***


OYUN'un notu: Aşağıdaki haberi, Sayın LİNÇÇİ İsmail Can Törtop'un sahibi olduğu LİNÇÇİ tiyatrodunyasi.com sitesinden alıp olduğu gibi yayınladık. Ancak, haberde bulunan LİNÇÇİ ada biz link verip, bu adı kırmızı renkle biz belirginleştirdik. Ayrıca, haberdeki bariz yazım yanlışlarını kırmızı renkle belirtip, doğrularını yeşil harflerle biz yazdık. Bunun yanı sıra, anlaşılması güç ve okunamaz hamlıktaki haberi, biraz olsun olgunlaştırıp okunur hâle getirmek için yaptığımız müdahaleleri de kahverengi harflerle yine biz yazdık!

Haberin hiçbir müdahaleye uğramamış, "tertemiz" ve özgün hâlini okumak isteyenler, aşağıda verdiğimiz linki tıklayabilirler...


***


LİNÇÇİ Tuncay Özinel Tiyatro (Tiyatrosu) Genç Oyuncular Arıyor


2010 - 1011 (2011) sezonu içersinde (içerisinde) sergilenecek UYAN UYAN GAZİ KEMAL oyunu için koroda oynayacak (Benim bildiğim kadarıyla, koro, "şarkı/türkü" söyler; oynamaz, tiyatroda da ancak "anlatıcı" olarak görev alır!) genç oyuncular aranmaktadır.

Seçmelere katılmak isteyenler ya aşağıdaki adrese mail yollayabilirler veya bizzat ERAY YASİN IŞIK'I bizzat arayabilirler. (LİNÇÇİ Tuncay Özinel'in sahibi olduğu LİNÇÇİ Tuncay Özinel Tiyatrosu'nun yöneticileri, "kınayı bol bulan götüne de sürer başına da" atasözünden esinlenmiş olacaklar ki, "bizzat" sözcüğünü iki kez kullanmışlar!)

Mail: by-theatre@hotmail.com
Telefon : 05447191262

(Kaynak: tiyatrodunyasi.com)


***


Ayrıca bakınız:

LİNÇÇİ Ertuğrul Timur, öznesiz tümce kuruyor!

Yalan makinesi ve küfürbaz Mustafa Demirkanlı'nın sözde küfre karşı kampanyasına alet olanların imzaladıkları metni ve alet olanları teşhir ediyoruz!

Linç imzacıları listesi