16 Ağustos 2010 Pazartesi

LİNÇÇİ tiyatronline.com'un sözde tanıttığı LİNÇÇİ Mitos-Boyut Yayınları'nın hiçbir kitabını asla o-ku-mu-yo-ruuuz! Belki eleştirmek için okuyabiliriz!

..........................................AYIN KİTABI
CADI KAZANI
ARTUR (ARTHUR) MILLER
Ceviri (Çeviri) : Sabahattin Eyoboğlu (Eyüboğlu) - Vedat Günyol

1692 yılında ABD'nin Salem kentinde cadılıkla suçlanan bir grup insan, mahkeme kararıyla idam edilir. Cadı Kazanı, zulmün ve şiddetin doruğa çıktığı bu dönemi anlatır. Anlatılanlar, özgür düşünceye yaşama hakkı tanımayan birtakım bağnaz Hıristiyan'ın, dini inançları kullanarak, toplumsal düzeni ve hukuku ele geçirmelerinin ibret dolu hikâyesidir. Arthur Miller (1915-2005), insanlık tarihinin gördüğü bu en korkunç ve unutulmaz olayı sahneye taşıyarak, 1950'lerin ABD'sinde, çok sayıda sanatçı ve entellektüelin (entelektüelin) yaşamlarım (yaşamları) karartan McCarthy dönemine kalıcı ve çarpıcı bir eleştiri yöneltmek istemiştir.

144 Sayfa Etiket Fiyatı 15 tl Barkod: 9789757785842

(Kaynak: tiyatronline.com)


***


Türkiye'deki tiyatral etkinlikler, soldan sağa, yukarıdan aşağıya, baştan sona, tepeden tırnağa, büyük bir kaytarmacılık içerisinde. Türkiye'deki tiyatrocular, tembellerden bile daha tembel oldukları için, "tembeller hamamı"nı işgal etmiş çapulculara benziyorlar. "Ganimet hastalığı"nın taşıyıcısı olan bu tembel tiyatrocular, talancı, yağmacı bir mantıkla varlıklarını sürdürürken, kendi bünyelerinde taşıdıkları bu hastalığı teşhiş edip, bu hastalığın tedavisi için önerilerde bulunan Coşkun Büktel'le Hilmi Bulunmaz'ın sanatsal ifade olanaklarını imha etmek isteyerek, bir de LİNÇ KAMPANYASI düzenlediler!

LİNÇ KAMPANYASI için imza veren kuruluşlardan Mitos-Boyut Yayınları, başta LİNÇÇİ Tuncer Cücenoğlu'nun "Çığ" ve "Che Guevara" oyunları olmak üzere, son derecede düzeysiz oyunlar yayınlıyor.

LİNÇ KAMPANYASI için imza veren yayınlardan www.tiyatronline.com sitesi, başta Mitos-Boyut Yayınları'nın düzeysiz oyunları olmak üzere, tanıttığı kitaplar hakkındaki iki satırı bile doğru dürüst yazmaktan yoksun.

Çünkü...

Ganimet hastalığından beslenen kaytarmacı kişi, kuruluş ve kurumların, kaytarmacı düşünceye karşı mücadele veren Coşkun Büktel'le Hilmi Bulunmaz'ın üzerlerine gidip onları LİNÇ etmek istemeleri son derecede doğal.

Çünkü...

Kaytarmacı bir ruha, kaytarmacı bir fiziğe, kaytarmacı kimyaya, kaytarmacı bir simyaya, kaytarmacı bir dünyaya sahip olan kişi, kuruluş ve kurumlar, bu düzeysiz ve tedavisi mümkün olmayan hastalıklarını, tiyatro alanının her yerine sıçratarak, tiyatro sanatının felç olmasına, tiyatro sanatının her hücresinin kanser taşımasına neden oluyorlar.

Ayrıca...

Bu kaytarmacılıklarının yansımasıyla, LİNÇÇİ olduklarının üzerini örtmek için, kendilerine LİNÇÇİ dememizden rahatsızlık duyarak, "karakolda bitiremedikleri işi, mahkemede bitirmeye" çalışıyorlar.

Ancak...

Biz, karakolda doğruyu söylediğimiz gibi, mahkemede de doğruyu söylemekten asla vazgeçmeyeceğiz!...

LİNÇÇİ Mitos-Boyut Yayınları tarafından nasıl ve hangi mantıkla basıldığını bilmediğimiz Arthur Miller'ın Cadı Kazanı adlı oyununu tanıtan LİNÇÇİ tiyatronline.com "yetkilileri", henüz Türkçe düşünmeyi, yazım kurallarına uymayı, adam gibi yazı yazmayı bilmeseler de, alınlarındaki LİNÇ lekesini unutarak, hiç utanmadan yayıncılığa devam edebiliyorlar.

Okuyunuz ve kocaman bir ibret aynasının karşısında olduğunuzu asla unutmayınız! (HB)


***


Ayrıca bakınız:

LİNÇÇİ Ertuğrul Timur, öznesiz tümce kuruyor!

Yalan makinesi ve küfürbaz Mustafa Demirkanlı'nın sözde küfre karşı kampanyasına alet olanların imzaladıkları metni ve alet olanları teşhir ediyoruz!

Linç imzacıları listesi