19 Ağustos 2010 Perşembe

Sosyalist şair Hilmi Bulunmaz yönetiminde her salı akşamı Bulunmaz Tiyatro'da yapılan Şiir İşliği'ne, bu salı, tiyatrocu şair Erbil Göktaş da katıldı!

Fotoğraf: Kâzım Şimşek


Bulunmaz Tiyatro'nun kurucusu ve yöneticisi sosyalist sanatçı Hilmi Bulunmaz yönetiminde yapılan "Şiir İşliği" çalışmasına, "öğrenciler" dışında, zaman zaman sanatçılar da katılıyor. Mevsim normallerinin üzerindeki sıcaklarla olumsuz yönde etkilendiğimiz bu Ağustos ayında, yoğun olmamakla birlikte, canlı bir ilgiyle karşılanan "Şiir İşliği" çalışmasına, bu salı günü, tam da "Marmara Depremi"nin yıl dönümünde (17 Ağustos 2010), akademisyen, yazar, şair, tiyatro sanatçısı ve Yeni Tiyatro Dergisi Genel Yayın Yönetmeni Erbil Göktaş da katıldı.

Şair Erbil Göktaş, bu çalışmada, iki de şiir okudu. Şiir okurken, çocuksu bir mimik ve kadife bir sese teslim olan Erbil Göktaş, şiir dışındaki konulara sardırdığımız zaman da, konunun dışında kalmadı. Özellikle tiyatro sanatı üzerine sohbete başladığımızda; oyun, oyuncu, oyunculuk, dramaturji, yönetmenlik, tiyatro kuramı ve Türkiye'deki oyun yazarlığının süreğen sorunlarıyla ilgili olarak yoğun bir sohbet gerçekleştirdik.

LİNÇÇİ Gülhan Avşar'ın sahibi, LİNÇÇİ Mustafa Şükrü Demirkanlı'nın Yayın Yönetmeni ve Sorumlu Yazı İşleri Müdürü olduğu ve ön kapağında "ağzına yeşil elma almış" bir figürün, arka kapağında Lemi Bilgin yönetimindeki Devlet Tiyatroları reklâmının bulunduğu LİNÇÇİ Tiyatro... Tiyatro... Dergisi'nin 216. sayısını da "değerlendirdik"...

Ayrıca LİNÇÇİ Tuncer Cücenoğlu'nun düzeysiz oyunu "Che Guevara"ya da değindik. Sosyalizmin Çoban Yıldızı gibi bir ışıltı saçan devrimci önder Che Guevara'yı bir karikatür kişisi hâline getirip, "Teksas-Tommiks" biçemiyle kirleten LİNÇÇİ Tuncer Cücenoğlu gündeme gelince, Kâzım Şimşek'in yüzünde, ayrı bir canlılık belirtisi oluştu ve bu canlılık belirtisinin ivmelendirmesiyle, deklanşöre basıp, yukarıdaki "an"ı belgeledi. (HB)


***


Ayrıca bakınız: