28 Temmuz 2010 Çarşamba

Daha en basit bir haberi yazabilecek bir "moderatör"e bile sahip olamayan "Lions Direklerarası Seyircileri", halka, tiyatro sanatını yanlış tanıtıyor!

"Enstrümantal grupları teşvik ediniz. Tiyatro kurulmasına önayak olunuz. Tatil mevsiminde 'Mahallî Şenlik'ler düzenlenmesine yardımcı olunuz. Bahar ve Hasat Şenlikleri'ni teşvik ediniz."

Rotary Dergisi Sayı: 8

(Kaynak: Görünmeyen Önderler: Rotary ve Lions Kulüpleri, sf. 14)


***


Oyun'un notu: Aşağıdaki haberi, LİNÇÇİ İsmail Can Törtop'un sahibi olduğu LİNÇÇİ tiyatrodunyasi.com sitesinden alarak olduğu gibi yayınladık. Ancak, haberde bulunan LİNÇÇİ adlara biz link verip, bu adları kırmızı renkle biz belirginleştirdik. Ayrıca, haberdeki bariz yazım yanlışlarını kırmızı renkle belirtip, doğrularını yeşil harflerle biz yazdık! Bunun yanı sıra, anlaşılması güç ve okunamaz hamlıktaki haberi, biraz olsun olgunlaştırıp okunur hâle getirmek için yaptığımız müdahaleleri de kahverengi harflerle yine biz yazdık!!!

Haberin hiçbir müdahaleye uğramamış, "tertemiz" ve özgün hâlini okumak isteyenler, aşağıda verdiğimiz linki tıklayabilirler...


***


Direklerarası Seyircileri, Kalkan – YEŞİLKÖY'deki 3. Köy Seyirlik ve Köy Tiyatroları Buluşması'ndaydılar


Moderatör
27 Temmuz 2010


9-12 Temmuz’da Kalkan -Yeşilköy’deki III. Köy Seyirlik Oyunları ve Köy Tiyatroları Buluşmasına (Buluşması'na) Ömer Can Derman, Meral Derman ve Ülkü Baykut Direklerarası Seyircileri olarak katıldılar.

Belediye Başkanı Ahmet Akdeniz, Bayram Karagül, Birgül Karagül ve Gürhan Arıtürk başta olmak üzere, katkı verenlerin iyi niyet ve özverilerinin harmanlandığı çok başarılı bu Organizasyon (organizasyon) sırasında bir kültür merkezinin temeli atıldı, beş de oyun seyredildi.

Geçmişte Köykent Projesinin (Projesi'nin) uygulaması, 8 yıllık eğitim ve okul öncesi eğitim için pilot bölge olarak seçilerek birçok ilklerin uygulaıcıları (uygulayıcıları) olmuş Yeşilköylüler. "Gönüllü Tiyatroların (Tiyatrolar'ın)" oyunlarını da Dünya Kupasının (Kupası'nın) finallerine rağmen 2500 nüfuslu beldede (komşu belde belediyelerinden temin edilen sandalye sayısı 1800 idi) tüm sandalyelerin dolu olarak oyunların ilgi ile seyredilmesi hiç kimseyi şaşırtmadı.

Damdan tiyatronun seyredildiği dünyadaki tek yer (Nereden biliyorsunuz? Nasıl bu kadar emin olabiliyorsunuz?) de Yeşilköy Beldesi oldu.

Gazeteci Tayfun Talipoğlu’nun Anadolu’da yaptığı geziler sırasında ortaya çıkan Köy Tiyatrolarının (Tiyatroları'nın) üç senedir Yeşilköy’de buluşmalarına vesile olmasının vefa duygusu ile "BAMTELİ KÜLTÜR MERKEZİ" nin temeli atıldı.

Haziran 2010 da (2010'da) açılışı yapılan Kalkan Anfi Tiyatrosunu (Amfitiyatrosu'nu) da ayni (aynı) yöntemle bitiren bu ruh bu defa Kalkan’da yaşayan İngiliz hemşerilerini de içlerine katarak; bu sezon Amfi Tiyatroda (Amfitiyatro'da), (tamamlanmasından sonra “Bamteli Kültür Merkezinin (Merkezi'nin)" kapalı mekanında) birlikte sosyal ve kültürel faaliyetlerde bulunmak üzere beraber çalışmaya başladılar. İngiltere’den ilk gurup (grup) eylül'de (Eylül'de) gelecek.

Kalkan seyircisine bu Anfi Tiyatroda (Amfitiyatro'da) oyun sergilemek isteyen tiyatro guruplarının (gruplarının) Kalkan Belediyesi ile temasa geçmeleri bekleniyor.

Tiyatrolar Buluşmasında (Buluşması'nda) ; Antalya Büyükşehir Belediyesinin (Belediyesi'nin) “Kadınlar Tiyatro ile Buluşuyor” Yard. Doç. Dr. Merih Taşkaya’nın Koordinatörlüğünde (Koordinatörlüğü'nde / koordinatörlüğünde) yürütülen projenin ilk oyunu “BİR EVET İKİ HAYIR ARASI HAYAT” Oyunun Yazarı: Meryem Nart da bu projeye katılan hanımlardan biri. (Görülen o ki; Proje (proje) amaçları açısından başarıya ulaşmış. Programa Katılanlar (katılanlar) açısından, tiyatro eğitiminin verdiği özgüven, destek, dayanışma ve duygularının nasıl geliştirdiği çok net gözleniyordu.)

Aslanköy Çadır Tiyatrosu Kadınlar Topluluğu, Hüseyin Aslanköylü’nün Yazıp Yönettiği (yazıp yönettiği): “MERRAVCI”

Bademler Köyü Tiyatro Gurubu (Grubu): LİNÇÇİ Yunus Emre Gümüş'ün Yazdığı (yazdığı) ve LİNÇÇİ Alper Akdeniz'in Yönettiği (yönettiği) "DOLANTILI GARDROP KOMEDYASI"

Yeşilköy Halk Tiyatrosu: Ali Yörük'ün Yazdığı (yazdığı), Müfit Kayacan'nın Yönettiği (yönettiği) "ÇATALLI KÖY"

Antalya Büyükşehir Belediyesi'nin Üç Kafadar Çocuk Tiyatrosunun (Tiyatrosu'nun) "BİR BAVUL HİKAYE"

"Köy Tiyatroları Buluşması" sırasında seyredilen oyunlar oldu.

(Kaynak: tiyatrodunyasi.com)


***


Ayrıca bakınız: 'Bir kurum neden ödül verir?..'

Üzerinde düşünülmesi gereken önemli bir kitap!
Görünmeyen Önderler: Rotary ve Lions Kulüpleri

"Onca Yoksulluk Varken", bunca festival niye?

Lions Kulüpleri, sadece pilot bölge seçtikleri İzmir'deki bakkalları, kasapları, manavları değil, Lions ödülleriyle tiyatro esnafını da yönlendiriyor!

Kapitalizmin ilelebet muhafaza ve müdafaa edilmesi için "meta estetiği" oluşturan çürümüş Türkiye tiyatrosuna "Lions Tiyatro Ödülleri" de yön veriyor!


***


LİNÇÇİ Ertuğrul Timur, öznesiz tümce kuruyor!

Yalan makinesi ve küfürbaz Mustafa Demirkanlı'nın sözde küfre karşı kampanyasına alet olanların imzaladıkları metni ve alet olanları teşhir ediyoruz!

Linç imzacıları listesi