21 Mayıs 2010 Cuma

Oyun'un notu: Aşağıdaki haberi, LİNÇÇİ Gülhan Avşar'ın sahibi, LİNÇÇİ Mustafa Şükrü Demirkanlı'nın Yayın Yönetmeni ve Sorumlu Yazı İşleri Müdürü, LİNÇÇİ Ayşe Nalân Özübek'in Yazı İşleri Müdürü olduğu ve Türkiye Cumhuriyeti Kültür ve Turizm Bakanlığı emrinde çalışan Devlet Tiyatroları Genel Müdürlüğü'nün verdiği reklamlarla beslenen LİNÇÇİ Tiyatro... Tiyatro... dergisinin yan kuruluşu, gölgesi gibi hareket eden LİNÇÇİ tiyatrodergisi.com.tr sitesinden alarak olduğu gibi yayınladık. Ancak, haberde bulunan LİNÇÇİ ada biz link verip, bu adı kırmızı renkle biz belirginleştirdik. Ayrıca, haberdeki bariz yazım yanlışlarını kırmızı renkle belirtip, doğrularını yeşil harflerle biz yazdık!


***


U.Ü. GSF Sahne Sanatları Bölümü’nden “Kulaktan Kulağa” ve “Kanlı Nigâr” Seyirciyle Buluştu


29-31 Mart 2010 tarihlerinde Dünya Tiyatro Günü nedeniyle Mudanya Güzel Sanatlar Fakültesi Uygulama Salonu’nda seyirci karşısına çıkan L. Gregory’nin Kulaktan Kulağa adlı oyunu bu kez Mudanya Uğur Mumcu Kültür Merkezi Tiyatro Salonu’nda Mudanya halkıyla buluştu. Mudanya Belediyesi’nin de katkılarıyla 7-8 Mayıs 2010 tarihlerinde seyirciye sunulan oyunu LİNÇÇİ Prof. Dr. Nurhan Tekerek yönetti, Lisans II öğrencilerinin Sahne Uygulaması dersi kapsamında çalıştığı oyun Mudanya halkı tarafından ilgiyle karşılandı.

Geleneksel Türk Tiyatrosu dersinde bir uygulama ödevi olarak Lisans II öğrencilerinin çalıştığı ve Sanat Danışmanlığını (Danışmanlığı'nı) dersin öğretim üyesi LİNÇÇİ Prof. Dr. Nurhan Tekerek'in yaptığı anonim bir ortaoyunu olan Kanlı Nigâr ise, 19 Mayıs 2010 tarihinde, saat: 20.30’da, Gençlik ve Spor bayramı (Bayramı) dolayısıyla halkla buluştu. Mudanya Mütareke Binası karşısındaki İnönü Parkı’nda, açık havada sergilenen oyunu çok sayıda seyirci coşku ve ilgiyle seyretti.


.....................Haber Giriş Tarihi: 21 Mayis (Mayıs) 2010

(Kaynak: tiyatrodergisi.com.tr)


***


LİNÇÇİ Ertuğrul Timur, öznesiz tümce kuruyor!

Yalan makinesi ve küfürbaz Mustafa Demirkanlı'nın sözde küfre karşı kampanyasına alet olanların imzaladıkları metni ve alet olanları teşhir ediyoruz!

Linç imzacıları listesi