12 Mayıs 2010 Çarşamba

Sanat anlayışımıza uzak bir mantıkla çekilen bir film olsa da, "Takiye" filmini çeken kişilere yönelik tehditlere karşı olduğumuzu belirtiriz! (OYUN)

"Özdemir Nutku skandalı" konusunda asla taviz vermeyen gerçekçi yazar Coşkun Büktel'le, "Talât Halman skandalı"nı ortaya çıkarıp bu konuda son derecede net bir devrimci tavır sergileyen sosyalist sanatçı Hilmi Bulunmaz'ın sanatsal ifade olanaklarını imha etmek için, iğrenç ve insan haklarına aykırı bir LİNÇ KAMPANYASI düzenleyebilecek kadar gözünü tiyatral iktidar hırsı bürümüş ve yeryüzünün en alçak noktası Lut Gölü'nün bulunduğu yerden bile daha alçak bir sığınakta yaşamak isteyen zeki(!) insanların cirit attığı bir ülkede, "Takiye" filmini çekenlerin, "mail ve telefon üzerinden tehditvari mesajlar" almalarını, son derecede doğal ve anlaşılır buluyoruz.

Ancak!...

Toplumsal duyarlılığımız, sanatsal anlayışımız, estetik bilincimiz "Takiye" filmini çeken kişilerle aynı düzey ve düzlemde olmasa da, bu filmi çekenlere karşı işlenen "tehdit suçu"na karşı sesimizi yükseltiyoruz. Tehdit etme eyleminin bir LİNÇ KAMPANYASI aşamasına gelmesi durumunda, eleştirel tavrımızın çok daha sert olacağını, şimdiden belirtiyoruz! (HB)


***


TAKİYE'YE TEHDİT MESAJLARI YAĞIYOR


Yurtdışında yaşayan gurbetçilerimizi dolandıran şirketlerin hikayesini anlatan 'Takiye' filmine tehdit mesajları geliyor.

Filmfabrik adına yapımcı Kadir Sözen, bir açıklama yaparak "Takiye filmi vizyona girdikten sonra hem Almanya'daki ofise hem de Türkiye'deki ofisimize mail ve telefon üzerinden tehditvari mesajlar gelmektedir. Ayrıca filmi desteklediğini söyleyen Avrupa Türkleri Dayanışma Derneği ofislerine de tehdit telefonları gelmektedir.

Gelen bir e-mail filmin İslam düşmanı insanlar tarafından yapıldığını ve yaptırıldığını öne sürüyor. Oysa film İslam adı altında insanların duygularını sömürüp onlardan ekonomik olarak faydalanmaya çalışan sahtekarların geçek yüzlerini ortaya sermektedir. Son 20 yıldır başta Almanya olmak üzere Batı Avrupa'da yaklaşık 1 milyon insandan toplanan paranın 20 milyar dolar olduğu söylenmekte. Hatta TBMM tarafından kurulan meclis komisyonunun raporuna göre 12 milyar dolar para toplanmıştır.

Filmfabrik olarak biz insanlara büyük acılar,travmalar yaşatmış bu meseleyi kendi doğrularımız, sezgilerimiz ve sinemacı birikimimizle ele alarak bir film olarak tasarlayıp hayata geçirdik ve şu anda tüm Türkiye'de sinemalarda oynuyor. Bu mesajları, tehditleri okudukça ve gördükçe yaptığımız için doğruluğundan bir kez daha emin oluyoruz." dedi.

(Kaynak: Milliyet)


***


Ayrıca bakınız:

LİNÇÇİ Ertuğrul Timur, öznesiz tümce kuruyor!

Yalan makinesi ve küfürbaz Mustafa Demirkanlı'nın sözde küfre karşı kampanyasına alet olanların imzaladıkları metni ve alet olanları teşhir ediyoruz!

Linç imzacıları listesi