22 Şubat 2010 Pazartesi

12 Eylül Faşizmi sonrası, "yeniden" tiyatroya başladığım süreçte bana sıcak ilgi gösteren Parkan Özturan'ın bir bacağını yitirmesi canımı çok sıkıyor!

....................................PARKAN ÖZTURAN


1984 / 85 yıllarında, Ferhan Şensoy'un patronu olduğu Ortaoyuncular'ın "yan kuruluşu" Nöbetçi Tiyatro'da, yine aynı patronun yazmış olduğu Afitap'ın Kocası İstanbul oyununda defalarca birlikte sahneye çıktığımız; 1985 / 86 yıllarında Ayla / Beklan Algan ikilisi tarafından yönetilen Bilsak Tiyatro Atölye'de, Uluslararası İstanbul Festivali için hazırlanan Labirent-1 / Karar Anı adlı projede birlikte çalıştığımız; sosyalist düşünceye pek uzak olmamasına karşın, sosyalizm konusunda hiçbir zaman tam olarak "anlaşamadığımız", LİNÇ KAMPANYASI sürecinde kişisel imzayla bize "savaş açmamakla birlikte", sorumluluk taşıdığı Kavuklu Dergisi tarafından, tiyatral faşizmi ivmelendiren bu iğrenç kampanyaya destek verdikleri için beni oldukça kızdıran Parkan Özturan'ın bir bacağını yitirdiğini, LİNÇÇİ yayıncı Ahmet Ertuğrul Timur'un (nam-ı diğer 3. Abdülhamid) sahibi olduğu LİNÇÇİ tiyatrom.com sitesinden öğrenmiş bulunuyorum.

Parkan'ın bacağını yitirmesine canım çok sıkılıyor. Ancak, hastane ve mezarlık ziyaretlerini pek sevmediğim için, ziyaretine gitmek gelmiyor içimden. Parkan'a buradan büyük geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum. Parkan, umarım, sol bacağını yitirmemiştir! (HB)


***


PARKAN ÖZTURAN


Diyabet hastası olan Parkan Özturan Cumartesi günü kaldırıldığı Haydarpaşa Numune hastanesinde bir bacağını kaybetti. Sanatçıya bundan sonrası için daha fazla sağlık sorunu yaşamayacağı uzun ömürler diliyoruz. Ortaoyuncular-Ferhan Şensoy Tiyatrosunda profesyonel oyunculuğa başladı. Kahraman Bakkal Süpermarket'e Karşı İstanbul'u Satıyorum Soyut Padişah Yorgun Matador Aşkımızın Gemisi Fındık Kabuğu Fırıncı Şükrü Deli Vahab ve Ötekiler Çok Tuhaf Soruşturma . gibi oyunlarda rol aldı. 1987-90 senelerinde Larousse yayın kurulu üyeliğine seçildi ve Osmanlıca sözlüğünü yazdı 1990-95 senelerinde özel televizyonlarda yapımcı, yönetmen ve yazar olarak çalıştı. Türk Edebiyatında Edisyon Kritik Hataları, Türkçe Sözlüklerde Kavram Yanlışları gibi telif kitapları ve Beşir Fuad Külliyatı gibi çeviri kitapları var

(Kaynak: www.tiyatrom.com)


***


Ayrıca bakınız:

LİNÇÇİ Ertuğrul Timur, öznesiz tümce kuruyor!

Yalan makinesi ve küfürbaz Mustafa Demirkanlı'nın sözde küfre karşı kampanyasına alet olanların imzaladıkları metni ve alet olanları teşhir ediyoruz!

Linç imzacıları listesi