24 Aralık 2009 Perşembe

Alnındaki "LİNÇÇİ" lekesini silmek için hiçbir çaba harcamayan Üstün Akmen'in başkanı olduğu Tiyatro Eleştirmenleri Birliği'nden Cüneyt Gökçer ağıtı!

TEB Başkanı LİNÇÇİ Üstün Akmen

Tiyatro... Tiyatro... dergisinin eski sahibi Mustafa Şükrü Demirkanlı'nın başlattığı LİNÇ KAMPANYASI için imza verenlerin fotoğrafları, bu kampanyada LİNÇ edilmek istenen Türkiye dramatik yazarlığının Everest'i ve "Türk dilinde yazılmış en iyi oyun" olan Theope'nin yazarı Coşkun Büktel ile Bulunmaz Tiyatro yöneticisi, sosyalist sanatçı Hilmi Bulunmaz'dan özür dilenip, o iğrenç kampanyadan imzalarını çekinceye dek, bir yarasa gibi baş aşağı olarak yayınlanacak. Fotoğraflarının, karanlıklar hayvanı bir yarasa gibi baş aşağı olarak değil, bir insan gibi dimdik olarak yayınlanmasını isteyenler, LİNÇ KAMPANYASI için verdikleri imzadan ivedilikle kurtulmak zorundalar!!! (HB)

***

ULUSLARARASI TİYATRO ELEŞTİRMENLERİ BİRLİĞİ TÜRKİYE MERKEZİ

Tiyatro dünyamızın duayenlerinden değerli sanatçı Cüneyt Gökçer’i de kaybetmenin sonsuz acısını yaşıyoruz. Son günlerde ardı ardına gelen sanatçı kayıpları üzüntümüzü koyulaştırıyor. Tesellimiz şu ki, Ustanın Devlet Tiyatroları Genel Müdürlüğü, Ankara Devlet Konservatuarı Müdürlüğü, Bilkent Üniversitesi Tiyatro Bölümü Başkanlığı görevleri sırasında Türk tiyatrosuna yaptıkları, tiyatro tarihinde bir dizi inci kolye gibi asılı kalacak. Yaptığı yirmi civarındaki opera rejisi ise opera sanatımıza bugün olduğu gibi yarın da katkı sağlayacak. Meslektaşı ve eşi Ayten Gökçer başta olmak üzere, tüm tiyatro ve opera camiamıza sabırlar diliyoruz. Alkışı bol olsun, sahnesi ışıksız kalmasın.

ULUSLARARASI TİYATRO ELEŞTİRMENLERİ BİRLİĞİ TÜRKİYE MERKEZİ

***

Oyun'un notu: Yukarıdaki "ULUSLARARASI TİYATRO ELEŞTİRMENLERİ BİRLİĞİ TÜRKİYE MERKEZİ"ne ait metni, geldiği gibi yayınladık. Sadece, LİNÇ KAMPANYASINA dikkat çekmek için bazı "destekleyici" eklemelerde bulunduk.

Ayrıca bakınız: Yalan makinesi ve küfürbaz Mustafa Demirkanlı'nın sözde küfre karşı kampanyasına alet olanların imzaladıkları metni ve alet olanları teşhir ediyoruz!

Linç imzacıları listesi