20 Aralık 2009 Pazar

LİNÇÇİ Tamer Levent, "Yalancının Resmi"nde!

Tiyatro... Tiyatro... dergisinin eski sahibi Mustafa Şükrü Demirkanlı'nın başlattığı LİNÇ KAMPANYASI için imza verenlerin fotoğrafları, bu kampanyada LİNÇ edilmek istenen Türkiye dramatik yazarlığının Everest'i ve "Türk dilinde yazılmış en iyi oyun" olan Theope'nin yazarı Coşkun Büktel ile Bulunmaz Tiyatro yöneticisi, sosyalist sanatçı Hilmi Bulunmaz'dan özür dilenip, o iğrenç kampanyadan imzalarını çekinceye dek, bir yarasa gibi baş aşağı olarak yayınlanacak. Fotoğraflarının, karanlıklar hayvanı bir yarasa gibi baş aşağı olarak değil, bir insan gibi dimdik olarak yayınlanmasını isteyenler, LİNÇ KAMPANYASI için verdikleri imzadan ivedilikle kurtulmak zorundalar!!! (HB)

***

Mask-Kara Tiyatrosun'dan “YALANCININ RESMİ”

GALA TARİHİ
28 Aralık Pazartesi Saat:20:00

SİZLERİ DE GALAMIZDA GÖRMEKTEN MUTLULUK DUYACAĞIZ.

Yer. Su Gösteri Sanatları Sahnesi
Gureba Hüseyin Ağa Mah. Vezir Çeşmesi Sok.no:3/a (Pertevniyal Lisesi arka sokağı) Fatih / İstanbul.

Nazif USLU
Genel Sanat Yönetmeni

LCV

Memet Baydur’un yazdığı Ünlü aktör,Tiyatronun Duayeni LİNÇÇİ Tamer Levent’in Rejisi ve oyunculuğuyla sahnede hayat bulacak. Oyunda, LİNÇÇİ Tamer Levent’le birlikte Ünlü Aktirst Belit Özükan rol alıyor. Işık tasarımı Yüksel Aymaz ve Alev Toplal’a Efekt , Ersin Aşar’a ait. Afiş tasarımını Cengiz Çakıcı’nın yaptığı oyunun Sahne amiri , Uygur Erol, Asistanlar ise Mehmet Bilen,Erdoğan Aktepe den oluşuyor. Yardımcı yönetmenliği,Nurhan Uslu,Gülşah Özdemir ‘in üstlendiği ‘Yalancını Resmi ‘adlı oyunun Genel Sanat Yönetmeni Nazif Uslu

“ Nazım Hikmet’le bira içtiğim günü anlatacaktım size…”
“… Pablo Picasso’yu böyle tanıdım işte.”

“ Ne güzel! Siz çaldınız, Pavarotti söyledi.”
“Gagarin ile tartışmıştım bu meseleyi.”
“… Birbirimize baktık. Benim adım Albert dedi Albert Einstein. Fizikçiyim.”
“ Şinasi abinin meyhanesinde içer ve… düşünürdük. Daha doğrusu ben içerdim, Orhan Veli hem içer hem düşünürdü.”
“Birgün Marlon Brando’ya neden bu kadar kilo aldığını sordum…”

Yalnızca kitap okumak için gidilen sıradan bir parkta yaşamın anlamı karşımıza çıkabilir mi?

Yaşamın anlamını aramak için bir parka gider miyiz?

Mask-Kara Tiyatrosu 16. yılında “YALANCININ RESMİ” ile seyircisini selamlıyor! Usta yazar Memet Baydur’un zekice ördüğü diyaloglar, kadın- erkek ilişkileri temelinden, yalan, doğru, aile, yalnızlık, acı gibi kavramları tekrar düşündürerek ezberlerimizin bozulmasını sağlıyor.

Memet BAYDUR’UN 1996 yılında kaleme aldığı oyun, oğlu öldürülen ADAM’IN gittiği parkta, kitap okumak için gelmiş bir KADIN ile karşılaşmasıyla başlar; iki yalnız insanın, yalnızlığı kırmak ve iç hesaplaşmalarını yapmak için fark etmeden başladıkları “oyun” ile devam eder. Yalanlar, gülümseyişler, gözyaşları ve doğrularla bezenmiş bu “oyun” KADIN ve ERKEK’İ, değiştirip dönüştürürken, yaşanılan sürprizlerle, izleyicinin de tanımladığı anlamları sorgulamasını sağlar… ve ortaya “paylaşılan yalnızlıklar” (mı) çıkar?

Nazım Hikmet’den Pablo Picasso’ya, Yuri Gagarin’den, Marie Bell’e kadar, birçok renkli kişilikle süslenmiş olan oyun; usta bir yorum, yüksek oyunculuk performansı, sürprizlerle süslenmiş ışık, efekt ve dekor uygulaması ile 2009-2010 sanat yılında Siz seyircilerimizin karşısına çıkıyor! İyi Seyirler.

Web: www.maskkara.com
E-Mail: bilgi@maskkara.com Tel: 212-621 45 53

OYUN GÜN VE SAATLERİ
26 Aralık Cumartesi Saat:15:00
26 Aralık Cumartesi Saat:20:00
27 Aralık Pazar Saat:15:00


--
Nazif USLU


Oyun'un notu: Yukarıdaki metni, Sayın Nazif Uslu'nun bize gönderdiği gibi yayınladık. Ancak, metinde bulunan LİNÇÇİ adlara biz link verip, bu adların üzerini biz kırmızılaştırdık!

***

Ayrıca bakınız: Yalan makinesi ve küfürbaz Mustafa Demirkanlı'nın sözde küfre karşı kampanyasına alet olanların imzaladıkları metni ve alet olanları teşhir ediyoruz!

Linç imzacıları listesi