22 Aralık 2009 Salı

Tiyatro... Tiyatro... dergisinin eski sahibi Mustafa Şükrü Demirkanlı'nın başlattığı LİNÇ KAMPANYASI için imza verenlerin fotoğrafları, bu kampanyada LİNÇ edilmek istenen Türkiye dramatik yazarlığının Everest'i ve "Türk dilinde yazılmış en iyi oyun" olan Theope'nin yazarı Coşkun Büktel ile Bulunmaz Tiyatro yöneticisi, sosyalist sanatçı Hilmi Bulunmaz'dan özür dilenip, o iğrenç kampanyadan imzalarını çekinceye dek, bir yarasa gibi baş aşağı olarak yayınlanacak. Fotoğraflarının, karanlıklar hayvanı bir yarasa gibi baş aşağı olarak değil, bir insan gibi dimdik olarak yayınlanmasını isteyenler, LİNÇ KAMPANYASI için verdikleri imzadan ivedilikle kurtulmak zorundalar!!! (HB)

***

SANATIN ESTETİĞİ VE ÖRGÜTLENME "Tamer Levent"...

27 Aralık Pazar saat 18:00
Düzenleyen: Tünel Sanat Kollektifi
Yer: Küba Dostluk Derneği
İstiklal Caddesi Gazeteci Erol Dernek Sok. Hanif Han No:11 K:4 Beyoğlu
Tamer LEVENT (Yazar, Yönetmen, Oyuncu)

13 Ekim 1950 tarihinde İzmir Karşıyaka'da ağır ceza hakimi Zeki Bey'le tasarımcı Meral Hanım'ın oğlu olarak dünyaya geldi. Liseyi İzmir Türk Koleji'nde okudu. 1971 yılında Ankara Devlet Konservatuarı Tiyatro Bölümü'ne seviye sınavı ile girdi. Ankara Devlet Konservatuarı Yüksek Bölümü'nden 1977 yılında mezun oldu. Devlet Tiyatroları'nda önce oyuncu daha sonra yönetmen olarak çalışmalar yaptı. 25 Mart 1994 yılında Devlet Tiyatrolarında ilk ve son kez yapılan bir uygulama ile seçimle Devlet Tiyatroları Genel Müdürü oldu. 10 Ağustos 1994 yılına kadar yürüttüğü bu görev esnasında ülkemizde çok ses getiren Sanata Evet projesini hayata geçirdi. Halen Devlet Tiyatroları'nda rejisör kadrosundadır ve Devlet Tiyatroları Opera ve Balesi Çalışanları Vakfı TOBAV ile Tiyatro Oyuncuları Meslek Birliği TOMEB kurucu Başkanıdır.

Ankara Üniversitesi Eğitim Bilimleri Fakültesi'nde, Eskişehir Anadolu Üniversitesi' nde, New York Üniversitesi Tiyatro Bölümü'nde, Berlin Yüksek Sanat Okulu Tiyatro Bölümü'nde; İngiltere Yorkshire Bretton Hall College'de ve Warwick Üniversitesi' nde "Yaratıcı Oyunculuk" dersleri verdi.

Belçika, Lüksemburg ve Macaristan'da Avrupa Parlamentosu' yla birlikte düzenlenen tiyatro buluşmalarının prensiplerinin oluşturulduğu komitelerde ve organizasyonlarda bulundu, seri atölye çalışmaları yönetti.

Fransa ve Tunus'ta uzun süreli atölye çalışmaları yaparak sonuçlarını birer gösteri haline dönüştüren Tamer Levent, radyo ve televizyonlarda da dizi programlar, drama çalışmaları gerçekleştirdi. TRT Radyo-1'de Gecenin İçinden programında izleyicilerle canlı iletişim programı yaptı. Çin ve Hindistan belgeselleri gerçekleştirdi. Dünyanın pek çok ülkesinde drama atölyeleri yönetti.

Bernarda Alba'nın Evi isimli tiyatro oyununun baleye uyarlanmasında, Binnaz Aydan'ın koreografisini yaptığı TV programının reji ve tekst çalışmasını yaptı.

Tamer Levent ayrıca FIA (Uluslararası Aktörler Federasyonu) Türkiye Temsilcisi'dir. IATA (Uluslararası Amatör Tiyatrolar Birliği) yönetim kurulu üyeliğinde bulundu.

Yerli ve yabancı dergilerde yazıları yayımlandı. Oyunculuk ve yönetmenlik çalışmalarının yanı sıra TOBAV (Devlet Tiyatro Opera ve Balesi Çalışanları Vakfı) Genel Başkanlığı'nı yürüten Tamer Levent, 1984 yılında kurduğu Sanat Kurumu Deneme Sahnesi'nde drama çalışmaları başlatmıştır.

Oyun Yazarları Ve çevirmenler Derneği Yönetim kurul üyesidir.

2009-2010 Tiyatro sezonun da Mask-Kara Tiyatrosu'nda '' Yalancının Resmi'' adlı oyunda, Oyuncu ve yönetmen olarak yer almaktadır.

Tamer Levent ayrıca bir çok Sinema ve tv filmlerinde rol almıştır.

(Kaynak: TİYATRONLINE)

***

Ayrıca bakınız: Yalan makinesi ve küfürbaz Mustafa Demirkanlı'nın sözde küfre karşı kampanyasına alet olanların imzaladıkları metni ve alet olanları teşhir ediyoruz!

Linç imzacıları listesi