14 Temmuz 2009 Salı

Büktel ile Bulunmaz'ın ifade özgürlüğünü imha etmek için Mustafa Demirkanlı tarafından başlatılan linç kampanyasına imza veren Orhan Aydın da katıldı!

Türkiye dramatik yazarlığının Everest'i ve "Türk dilinde yazılmış en iyi oyun" olan Theope'nin yazarı Coşkun Büktel ile Bulunmaz Tiyatro yöneticisi, Avrupa Birliği emperyalizmi karşıtı, sosyalist sanatçı Hilmi Bulunmaz'ın sanatsal ifade olanaklarını imha etmek için

"KINIYORUZ!"

aldatıcı başlıklı

linç kampanyası

başlatan yalan makinesi, küfürbaz Mustafa Demirkanlı'ya

omuz verip onunla aynı safta durarak

LİNÇ KARGASI

sıfatını hak eden

Orhan Aydın

Kalkan'daki tiyatro etkinliğine katıldı! (HB)


***


Kalkan’da köy tiyatroları buluşması


2. Köy Seyirlik Oyunları ile Köy Tiyatroları Buluşması, Antalya’nın Kalkan beldesine bağlı Yeşilköy’de gerçekleşti.

soL (HABER MERKEZİ) 9-13 Temmuz tarihleri arasında Antalya, Kalkan Beldesi Yeşilköy (Fırnaz) Köyünde gerçekleştirilen tiyatro buluşması yoğun seyirci katılımlarıyla gerçekleşti.

Sanata ve sanatçıya karşı linç girişimleri sürerken,

ikincisi gerçekleştirilen tiyatro buluşması, üç bin köylü yurttaşın katılımıyla 9 Temmuz akşamı başladı.

Mersin’in Aslanköy Çadır Tiyatrosu’nun “Uyuz Eşek” adlı seyirlik oyunuyla başlayan buluşmanın ikinci günü, Fethiye Seki Beldesi Temel Köyü Köy Seyirlik Ekibi’nin sunduğu “Köy Seyirlik” oyunuyla devam etti.

İzmir Bademler Köyü Tiyatrosu Teneke ekibinin kaza geçirmesi üzüntü yarattı. Ancak dördüncü gün, Yeşilköy Halk Tiyatrosu’nun sunduğu “Komşu Köyün Delisi” adlı oyun büyük beğeni topladı.

Buluşma kapsamında bir araya gelen toplukların temel özellikleri, tüm oyunların dekor-kostüm-aksesuar-ışık ve reji çalışmalarının köylüler tarafından gerçekleşmiş olmasıydı.

Kalkan ve çevre köylerden etkinliğe katılımın dört gün içinde sekiz bin kişiye ulaşması, 3. yıl için bir umut oldu. Yeşilköy İlköğretim Okulu Bahçesinde Okul Müdürü ve köylüler tarafından yapılan Açık Hava Sahnesi bir bayram yerine dönüştü.

Buluşmaya katılan tiyatro sanatçıları Ahmet Gülhan, Orhan Aydın, Yalçın Gülhan, Müfit Kayacan, Umut Durmaz, etkinliğe destek verdiler. Usta oyuncu Ahmet Gülhan ve Orhan Aydın son gün birer konuşma yaparak katılımcıları sahneden selamladılar.

Ahmet Gülhan, “Kalkan’da bir Açık Hava Tiyatrosu yapmak için yola koyulduk. Cesaretimizi sizlerden alıyoruz. Bu alanı insanlığın gerçeği arayan sesine kavuşturan siz dostlarımızı sevgi ile selamlıyorum” dedi.

Orhan Aydın ise, “Bu ülkede kötü şeyler oluyor. İşsizlik, yokluk, yoksulluk, yolsuzluk, eşitsizlik, hukuksuzluk kaderimizmiş gibi sunuluyor. İnsan hakları sözde demokrasi ve ülkenin bağımsızlığı ayaklar altına alınıyor. Bütün bu kirlenmişliğe karşın sizler, yani bu ülkenin gerçek sahipleri sahnelere çıkarak gerçekleri haykırıyorsunuz sizi tüm sanat emekçisi dostlarım adına sevgiyle, hasretle selamlıyorum” dedi.

Buluşma önümüzdeki yıl yeniden bir arada olmak dilekleri son buldu.

(Kaynak: soL)

***

OYUN'un notu: Yukarıdaki metinde bulunan
"Sanata ve sanatçıya karşı linç girişimleri sürerken,"
tümceciğini biz kırmızılaştırdık!

Ayrıca bakınız: Yalan makinesi ve küfürbaz Mustafa Demirkanlı'nın sözde küfre karşı kampanyasına alet olanların imzaladıkları metni ve alet olanları teşhir ediyoruz!