10 Nisan 2009 Cuma

Mirasımıza sahip çıkıyoruz; emeğe, sosyalizme, emekçilerin iktidara yürüme kararlılığına sahip çıkıyoruz; ezilenleri savunan OYUN'a sahip çıkıyoruz!!!

Yukarıdaki dergi OYUN'u S. Günay Akarsu ve yoldaşları yayınlıyordu. Akarsu ve yoldaşları sosyalistti. Biz, sosyalizmi savunan tiyatrocular olarak, Akarsu ve yoldaşlarının mirasına sahip çıkıyoruz. 12 Eylül Faşizmi'nin, tüm hayatı durdurmak istediği gibi, tiyatro yayıncılığını da durdurmak istediğinin farkında olan bizler, AKBANK ÇANAĞI yalamadan da tiyatro yayıncılığı yapılabileceğine inanıyoruz.

Bizler, T.C. Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay'ın çömezi Lemi Bilgin'le, AKP'li "artist başkan" Kadir Topbaş'ın emriyle Muhsin Ertuğrul'un koltuğunu işgal eden Kazmacıbaşı'nın kıyaklarıyla yayıncılık yapanların samimiyetsizliğine karşı, karşın, karşıt bir yayıncılık anlayışıyla hareket ettik, ediyoruz, edeceğiz.

***

Not: Yukarıdaki OYUN dergisinin "Ocak 1979" tarihli "Tanıtma Özel Sayısı: 1"in başlığının hemen yanında Bertolt Brecht'in bir sözü var:

"Halka ses yöneltmeyi amaçlayanı halk anlamalıdır"