26 Mart 2009 Perşembe

Mehmet Tekkanat bildiriyor


MERSİNLİ TİYATROCULAR, DÜNYA TİYATROLAR GÜNÜ'NÜ KUTLUYOR
.
.
Tiyatrocuların en önemli günü olan Dünya Tiyatrolar Günü, bir dizi etkinlikle kutlanıyor.
.
Mersin Büyükşehir Belediye Tiyatrosu öncülüğünde, Mersin'de tiyatro sanatına gönül vermiş amatör ve profesyonel tiyatrocular 27 Mart Dünya Tiyatrolar Günü kutlamalarına, Cumhuriyet Meydanı'nda Atatürk Anıtına çelenk bırakıp saygılarını sunarak başlayacaklar.
.
Alanda, ünlü tiyatrocu Nedret Güvenç'in kaleme tiyatro bildirisi okunacak.
.
Bu konuda görüş bildiren Şehir Tiyatrosu Müdürü Tamer Güven; "Bizim amacımız kentimizde, kent kültürünü ve insanlarımız arasındaki dayanışmayı güçlendirmek. Bizler bu güzelliklere ulaşmanın en dolaysız yolunun sanattan geçtiğini biliyoruz. Biz istiyoruz ki; kültürünü, geleneğini, kimliğini kaybettirilmeye çalışılan genç beyinleri yeniden yaşama kazandıralım, vatanına, milletine, cumhuriyetine sahip çıkabilen nesiller yaratalım. Bu yanlızca biz sanatçıların değil, ülkesini ve insanlarını seven herkesin görevidir. Sesimizi daha gür duyurabilmek için, duyarlı tüm insanları etkinliklerimize davet ediyoruz." dedi.
.
Etkinlikler, 27 Mart akşamı Kongre ve Sergi Sarayı'nda saat:19.00'da Şehir Tiyatrosu'nun oynayacağı Neyzen adlı oyunla sona erecektir.
.
(Ayrıca bakınız: Mehmet Tekkanat)