6 Mart 2009 Cuma

İ. B. B. Şehir Tiyatroları Genel Sanat Yönetmeni Orhan Alkaya’nın Açıklaması


Tiyatro… Tiyatro… Dergisi internet sitesinde, 05.03. 2009 tarihli “Muhsin Ertuğrul Ödüllerini Şehir Tiyatrosu Vermeliydi” başlıklı yazısında, Sayın Hülya Karakaş, yanlış bilgiler yayıyor.

İnternet medyasının geniş özgürlük ortamını kullanan kimi polemikçilere bugüne dek cevap vermedim. Birçok yalan ve yanlış, bu özgürlük ortamında kendisine yayılacak alan buldu. Buna rağmen, Şehir Tiyatroları Genel Sanat Yönetmeni olduğum süre içinde, düzeyli yahut düzeysiz hiçbir polemiğe dahil olmama prensibimi koruyacağım.

Şehir Tiyatroları Yönetim Kurulu, 27 Şubat 2007 tarihli toplantısında, 30 Nisan 2007 tarihinde yapılacak Muhsin Ertuğrul’u Anma Etkinlikleri ile ilgili, o dönemdeki Genel Sanat Yönetmeni Nurullah Tuncer’e o tarihte vekâlet eden Hülya Karakaş’ın yazısıyla bir karar aldı. Bu kararda, aynı gün “saat 18:30’da, Harbiye Muhsin Ertuğrul Sahnesi fuayesinde Muhsin Ertuğrul Ödülleri şartnamesinin açıklanması” maddesi vardı. Ne var ki, kararlaştırılan saat ve tarihte şartname açıklanmadı. Dahası, bu şartname hiçbir zaman hazırlanmadı.

Sayın Karakaş, kimlere hangi ödüllerin verileceğinin kararlaştırıldığını söyleyerek (hatırladığı kadarıyla) ödüle layık bulunan kimi grupların ve sanatçıların adını saymış. Bu ödülleri eğer var ise hangi şartname ile eğer var ise hangi seçici kurul kararlaştırdı, bilmiyorum. Bu konuda tek ve kesin bilgi, Şehir Tiyatroları Yönetim Kurulu’nun onayından geçmiş böyle bir şartnamenin bulunmadığıdır.

Ayrıca, Sayın Karakaş, “(…) Genel Sanat Yönetmeni Orhan Alkaya, acaba Muhsin Ertuğrul Tiyatrosu’nun (“Sahnesi” olacak O.A.) yıkılması kararının altına imzayı çaktığı için (…)” diyerek yeni bir iddia ortaya atmış ve bir kez daha “ispat hakkı” sahibi olmuştur.

Hülya Karakaş'ın yazısı
Hülya Karakaş: Şartname Dediğin Nedir ki?

(Kaynak: tiyatrodergisi.com.tr)