6 Mart 2009 Cuma

Hülya Karakaş: Şartname Dediğin Nedir ki?


O yıl, bu kararlar alınırken, ben Genel Sanat Yönetmeni’ne vekalet ettiğimi unutmuşum, görüyorum ki Orhan Alkaya unutmamış!.. Neyse ki kazasız belasız kararlar almışız, hayırlara vesile olan bir ödülün temelini atmışız da bina yükselememiş!.. Binayı inşa edemeyenlere, neden edemediklerini sordum, bu ne şiddet kuzum?

Muhsin Ertuğrul Ödülleri’ni Şehir Tiyatrosu’nun vermesi gerektiğini düşündüğümüz ve bunu projelendirdiğimiz o kararlar, o yılın (hatta Alkaya’nın vermiş olduğu tarihtir) Şehir Tiyatroları’nın Yönetim Kurulu karar defterinde yer almaktadır. Şartname dediğin de nedir, niçin "şartname eksikliğinden" söylediklerimi çürütmeye çalışmıştır Genel Sanat Yönetmeni hiç anlayamadım. Yani biz kurum olarak bu ödülü şartname hazırlayamadığımız için mi veremedik? Bizim beceremediğimizi Orhan Alkaya hazırlayıp verseydi o halde? Hali hazırda Yönetim Kurulu tarafından alınan resmi kararlar da vardı? Şartname fuayeye asılmadığı için, Şişli Belediye Başkanı Mustafa Sarıgül’e kaptırdık ödülleri sunmayı... Bak görüyor musun yaptığımızı!..

Şehir Tiyatrosu’nun Muhsin Ertuğrul Ödülleri ile ilgili üç ayaklı düşünülen ve biri gerçekleştirilen projenin yakın tanıklığını, o yıl birlikte görev yaptığımız, başta o dönem Genel sanat Yönetmenliği yapan Nurullah Tuncer, Genel Sanat Yönetmeni yardımcıları Bora Seçkin, Tomris İncer, Eftal Gülbudak da bu konuyla ilgili görüşü alınacak kişilerdir. Benim söylediğim yalanları belki onlar da tekrarlayabilirler!.. Ayrıca hepimizin yalan söyleyeceğini var sayalım, peki koskoca bir kurumun resmi kararları ne olacak, Yönetim Kurulu defterlerinden o kararları silip atmak mümkün müdür?

Saygılarımla...

Hülya Karakaş

Hülya Karakaş'ın ilk yazısı: Muhsin Ertuğrul Ödüllerini Şehir Tiyatroları Vermeliydi

İ.B.B.Şehir Tiyatrolar Gn. Sanat Yönetmeni Orhan Alkaya'nın Açıklaması

Haber Giriş Tarihi: 06 Mart 2009

(Kaynak: tiyatrodergisi.com.tr)