15 Şubat 2009 Pazar

Mehmet Tekkanat bildiriyor



MERSİN ŞEHİR TİYATROSU 10.KURULUŞ YILI KUTLAMALARI
.
.
ŞEHİR TİYATROSU'NUN 10. KURULUŞ YILI KUTLAMALARI MERSİNLİ YAZARA BAŞKANDAN ÖDÜL VE SÖZ!
.
Mersin Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatrosu; kuruluşunun 10.yılı kutlamaları kapsamında, Mersinli tiyatro yazarı Erdinç Aydın'ın "Kırmızı Işık" adlı oyununu sahneledi.Kongre Merkezi'nde sahnelenen Fantastik gerilim tarzındaki oyunu yaklaşık 1000 kişi seyretti.Oyun öncesi yapılan törende, Mersinli tiyatro yazarı Erdinç Aydın'a Büyükşehir Belediye Başkanı Macit Özcan tarafından bir teşekkür plaketi verildi.
.
Plaket töreninde, Mersin'in tam anlamıyla bir kültür-sanat kenti haline geldiğini vurgulayan Macit Özcan, " On yıl önce kuruluşunu yaptığımız Şehir Tiyatromuz, Mersin'e çok büyük hizmetler sunmuştur. Kurulduğu günlerde 100 kişilik salona seyirci bulamazken, bugün 1000 kişilik salon az geliyor. Bunun yanı sıra, yüzlerce gencimize eğitim vererek onları sahnelere kazandırmışlardır. Bu gün de Mersinli bir yazarımızın oyununu sahneleyerek, kendi insanımıza hak ettiği değeri vermiştir. Şehir Tiyatromuza ve Mersinli yazarımız Erdinç Aydın'a bu çalışmalarından dolayı teşekkür ediyor, Mersinli Sanatseverleri bu sanat şölenine davet ediyorum" dedi.
.
Oyun yazarı Erdinç Aydın da yaptığı konuşmada, aynı zamanda Okan Merzeci Lisesi'nde edebiyat öğretmeni olduğunu vurgulayarak şunları söyledi; "Mersin sanatsever bir başkana sahip. Okullarda gençlere tiyatroyu ve genel olarak sanatı sevdirmek bizim görevimiz. Başkanımızdan okulumuza bir tiyatro salonu istiyoruz."
.
Başkan Macit Özcan da bu istek karşısında, Okan Merzeci Lisesi'ne bir tiyatro salonu yapma sözü verdi.
.
Oyunu, salonu tıklım tıklım dolduran seyircilerle birlikte izleyen Özcan, oyun sonrası yazarı ve oyuncuları ayrı ayrı tebrik etti.
.
Ahmet Aksoy'un yönettiği, Kırmızı Işık adlı oyunda; Tamer Güven, Ahmet Aksoy, Nemciye Demir, Eda Etike ve Mehmet Tekkanat oynadı.
.
10. kuruluş yılı kutlamaları 19 Şubat Perşembe akşamı, Öğretmen adlı oyunla sürecek.Tüm oyunların ücretsiz olarak izlenebildiği kutlamalar, 27 Mart tarihine kadar sürecek.
.
(Ayrıca bakınız: Mehmet Tekkanat)