27 Şubat 2009 Cuma

Her zaman maval okuyan Kadıköy Belediye Başkanı Selami Öztürk, seçim sürecine girilince, her konuda olduğu gibi, Dağlarca konusunda da masal okuyor!

Dağlarca'nın mezarını Kadıköy Belediyesi yaptıracak


Geçen ekim ayında kaybettiğimiz şair Fazıl Hüsnü Dağlarca'nın mezarını Kadıköy Belediyesi yaptıracak. Önceki gün Zaman'da yayımlanan 'Dağlarca'nın mezarında adı yok' başlıklı haberin ardından Kadıköy Belediyesi bir açıklama yaptı.

Açıklamada "Büyük şairimiz sağlığında kendisiyle yakından ilgilenen uzun yıllar oturduğu, Fazıl Hüsnü Dağlarca Sokağı'nda bulunan evini Kadıköy Belediyesi'ne Dağlarca'dan Gökyüzü adıyla anısının yaşatılması ve gençlere açılması, gelecek nesillerin onu daha yakından tanıması için bağışlamıştı. Eviyle ilgili Sulh Hukuk Mahkemesi'ndeki yasal süreç devam etmektedir. Kadıköy Belediyesi, şairimizin adına yakışır bir anıt mezar yapımı için hazırlıkları sürdürmektedir. Mezarı, belediyemiz tarafından yapılacaktır." ifadelerine yer verildi.

(Kaynak: Zaman)

***

Oyun'un notu: Ayrıca bakınız; "Cumhuriyet gazetesinden Zaman gazetesine dek, birçok yayın organının müşteri kazanmak için kullandığı Dağlarca'ya, öldükten sonra kimse sahip çıkmıyor"