5 Şubat 2009 Perşembe

AKP'li Kadir Topbaş tarafından Kazmacıbaşı olarak atanan Alkaya'nın Musahipzade mi, Müsahipzade mi olduğuna karar veremediği sahnede oyunlar sürüyor!

Aşağıya aktardığımız Milliyet gazetesindeki kısa habere, muhabir imza atmamış. Yaptığı habere imza atmayacak denli alçakgönüllü bir muhabirin bile çok net biçimde, Şehir Tiyatroları'nın Üsküdar'daki sahnesinin adını doğru olarak (Musahipzade) yazmasının haber değeri yok. Muhabir, işini layıkıyla yapıyor. Yani kanıksanmış tanımla, "köpek insanı ısırıyor".

Ne var ki, haftalardır Kazmacıbaşı'nın Üsküdar'daki sahne için yaşadığı kararsızlığı belgelememize karşın, yani kanıksanmış tanımla, "insanın köpeği ısırıyor" olmasına karşın, bu belgeleme Kazmacıbaşı'nı işgal ettiği koltuktan bir milim bile kımıldatamıyor. Kazmacıbaşı, AKP'li Kadir Topbaş tarafından Osmanlı Macunu'yla yapıştırıldığı koltuğundan bir saniye olsun ayrılmamak için, Musahipzade Celâl Sahnesi yada Müsahipzade Celâl Sahnesi'ne dek uzanıp durumu yerinde inceleme cesareti gösteremiyor.

Sanırız Kazmacıbaşı, "Üsküdara gideriken bir yağmur alacağını" düşünüyor. Sanırız Kazmacıbaşı, Üsküdar'daki Musahipzade mi, Müsahipzade mi olduğu kesinlik kazanamayan sahneyi incelemeye gitme cesareti gösterdiğinde, birilerinin "atı alıp Üsküdar'ı geçebileceğini" düşünüyor.

Kazmacıbaşı, hindi gibi düşünüp, karga gibi ağzındaki peyniri sımsıkı tutmayı sürdürürken, kimbilir belki birileri "atı alıp Üsküdar'ı geçebilir". (HB)


"Deri Ceket" sahnede!


"Deri Ceket" oyunu, İstanbul Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatroları Üsküdar Musahipzade Celal Sahnesi'nde...

Çağdaş Bulgar Tiyatrosu’nun önemli yazarlarından Stanislav Stratiev’in yazdığı "Deri Ceket" oyunu, İstanbul Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatroları Üsküdar Musahipzade Celal Sahnesi, Cahide Sonku’nun yaşam hikayesinin anlatıldığı "Dinmeyen Alkışlar" adlı oyunu da Kadıköy Haldun Taner Sahnesi’nde 8 Şubata kadar izlenebilecek.

(Kaynak: Milliyet)

***

Oyun'nun notu: bakınız; "Kazmacıbaşı'nın Şehir Tiyatroları'nı yönetemediğinin kanıtı olan haber linkleri"

Ayrıca bakınız: "Şimdilik YAZISIZ!"

2009 Şubat ayının oyun düzenini indirmek için tıklayınız.
2009 Ocak ayının oyun düzenini indirmek için tıklayınız.