5 Şubat 2009 Perşembe

Coşkun Büktel, Tiyatro Dünyası patronu İsmail Can Törtop'u, 3. Abdülhamid'likten 4. Abdülhamid'liğe terfi ettirerek bir gerçeğin altını çizmiş oluyor!

Coşkun Büktel
4 Şubat 2009


.................................................."Ah, kimselerin vakti yok
............................................Durup ince şeyleri anlamaya"
..................................................................Gülten Akın


Hilmi Bulunmaz'ın "Yeni 3. Abdülhamid" lakabıyla tanımladığı, benim ise "4. Abdülhamid" lakabını daha uygun bulduğum Can Törtop, tüm eleştirilere rağmen, sansürcü alışkanlıklarını inatla koruyarak, lakabına sahip çıkıyor.


tiyatrodunyasi.com adlı sitesinde "Van Gogh" adlı oyunu tanıtırken, tanıtma yazısının hem de başlığında yanlışlık yapan; üstelik yanlışı başlıktaki en kritik sözcükte, tanıtılan oyunun ve dünyanın en ünlü ressamının adında yaparak,Van Gogh yerine Van Gogn yazan Can Törtop; Hilmi Bulunmaz'ın uyarı yazısından tam 5 gün sonra, düzeltme yaptı. Ama ne yazık ki, 4. Abdülhamid zihniyeti, düzeltme yaparken Törtop'un uygar ve demokratik kurallara uymasına izin vermedi. Törtop, 4. Abdülhamid lakabının hakkını vermeye kim bilir ne kadar kararlı olmalı ki; uyarısı için Bulunmaz'a teşekkür etmeyi aklından bile geçirmediği gibi, söz konusu metinde düzeltme yaptığını belirtmek gereğini de duymadı. 4. Abdülhamid (ya da Törtop) düzeltmesini, "kimselere çaktırmadan", "sessizce" ve "gizleyerek" yaptığı için, hem okurlarını eşşek yerine koymuş oldu, hem de (kendisini uyararak düzeltme yapmasını sağlayan) Bulunmaz'ı, yalan yayın yapmış gibi bir duruma düşürdü. Törtop'un, bu tür inceliklere kafayı taktığını, kulak astığını, Bulunmaz'a yaptığı haksızlık yüzünden herhangi bir rahatsızlık yaşadığını hiç sanmıyoruz. Bizce Törtop'un vicdanı da, şu an, herhalde, Midhat Paşa'yı Taif'te boğduran 2. Abdülhamid'in vicdanı kadar rahattır.

Haberin ayrıntıları için, lütfen...

TIKLAYINIZ!