21 Ocak 2009 Çarşamba

İNEK SİZSİNİZ! ÇÜNKÜ, "İNEK"SİZSİNİZ!

Nazım Hikmet'in eseri 'İnek'in afişinde kriz


İstanbul Büyükşehir Belediyesi, Nazım Hikmet'in, Şehir Tiyatroları tarafından ilk kez sahnelenen ''İnek'' adlı eserinin afişlerinin tasarımının, bu kurumun Genel Sanat Yönetmeninin tasarrufunda olduğunu, ancak tanıtımın düzeltilmesi hususunun kendilerine iletildiğini bildirdi.

AA
İstanbul- İstanbul Büyükşehir Belediyesinden yapılan açıklamada, Şehir Tiyatroları tarafından ilk kez sahnelenen Nazım Hikmet'in ''İnek'' adlı eserinin afişinin, görenlerin yanlış izlenim edinmesine sebep olduğu belirtildi.

Bir ana haber programına konu olmasıyla gündeme gelen bu durumun, kamuoyunda maksadı dışında bir algı oluşturduğu ifade edilen açıklamada, şu hususlara yer verildi: ''Nazım Hikmet eserleriyle dünyanın ilgi odağı olmuş büyük bir Türk sanatçısıdır. Bu büyük sanatçı haksız yere vatandaşlıktan çıkarılmış ve bu ayıp 57 yıl sonra geçtiğimiz hafta Hükümetimiz tarafından düzeltilerek kendisi yeniden Türk vatandaşlığına kabul edilmiştir. İstanbul Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatroları da, ülkemizin yetiştirdiği bu büyük değere sahip çıkmıştır. Fatih Reşat Nuri Sahnesi'nde Türk edebiyatının bu büyük ustasının eserine yer verilmesi, sanatçının çalışmalarına yönelik duyarlılığın bir göstergesidir. Ancak afişlerin tasarımı, Şehir Tiyatroları Genel Sanat Yönetmeninin tasarrufundadır. Kamuoyunda yanlış algılamalara neden olan bu konu hakkında gereken hassasiyetin gösterilmesi ve Fatih Reşat Nuri Sahnesi'nin camekanında yer alan ve habere konu olan tanıtımın düzeltilmesi hususu, Şehir Tiyatroları Genel Sanat Yönetmenine iletilmiştir''

(Kaynak: Cumhuriyet)