17 Ocak 2009 Cumartesi

Kültür Bakanlığı çanağı yalayıcısı, Kazmacıbaşı'nın yoldaşı, dizi oyuncusu, OYÇED yöneticisi, Skandallar Kralı Nazif Uslu'nun komutanı İskender Pala!

Nazif Uslu'nun da üyesi olduğu Şehir Tiyatroları Repertuar Kurulu'na başkanlık eden Emekli Binbaşı Prof. Dr. İskender Pala


Aşağıdaki metni, dil bozukluğunu koruyarak yayınladık. (HB)


1- REPERTUAR KURULU (Belediye Meclisinin 20.3.1990/231 sayılı kararı ile eklendi).

Repertuar Kurulunun görevi, bir tiyatro mevsiminde sahneye konulacak oyunların seçiminde Yönetim Kuruluna öneride bulunmaktır. Repertuar Kurulunun önereceği oyun sayısı, o mevsim oynanacak oyun sayısının iki katından az olamaz.

Repertuar Kurulu aşağıdaki şekilde belirlenecek 7 kişiden oluşur.

a) İstanbul’daki tiyatro ile ilgili tüm meslek örgütlerinin gösterecekleri birer aday arasından Büyükşehir Belediye Başkanınca seçilecek 2 üyeden,

b) İstanbul’da bulunan Üniversitelerden Tiyatro Anabilim /Anasanat dalı olan Fakülte ve Konservatuarların Dekan ve Müdürlerince önerilecek birer üye arasından Büyükşehir Belediye Başkanınca seçilecek 1 üyeden,

c) Şehir Tiyatrolarının kadrolu rejisör ve sanatçıları tarafından kendi aralarından seçecekleri 1 üyeden,

d) Tiyatro Yazarı, çevirmen araştırmacı ya da eleştirmenler arasından Belediye Başkanınca 1 üyeden,

e) İstanbul Büyükşehir Belediyesi Kültür İşleri Daire Başkanında,

f) Şehir Tiyatroları Genel Sanat Yönetmeninden oluşur.

Repertuar Kurulu Üyeleri, Kültür İşleri Daire Başkanı ve Genel Sanat Yönetmeni dışında, 2 yıl için seçilirler.

Repertuar Kuruluna, Kültür İşleri Daire Başkanı Başkanlık eder. Başkanın bulunmadığı hallerde Genel Sanat Yönetmeni Kurula Başkanlık eder.

Repertuar Kurulu, Mayıs ayı içinde oluşturulur ve Haziran ayı başında göreve başlar. Yeni atamalar tamamlanıncaya kadar eski üyelerin görevleri sürer. Üyeler bir dönemden fazla (2 yıl) Repertuar Kurulu üyeliği yapamazlar. Üyelerden birinin yeri boşaldığında, yerine getirilen üye, öncekinin süresini tamamlar. Ancak bu durum bu üyenin bir dönem görev alabilme hakkını etkilemez.

Repertuar Kurulu, kurul başkanının daveti üzerine toplanır ve salt çoğunluk ile karar verilir.

Belediye personeli dışındaki kurul üyelerine her toplantı için Şehir Tiyatrosu sanatçılarına verilen en yüksek net ücretin 1/30 oranında brüt huzur hakkı verilir.

(Kaynak: İSTANBUL BELEDİYESİ ŞEHİR TUYATROLARI YÖNETMELİĞİ)

***

Oyun'un notu: Ayrıca bakınız; Yakın tarihten taze bir yaprak