17 Ocak 2009 Cumartesi

Yakın tarihten taze bir yaprak

Prof. Dr. İskender Pala, Kültür İşleri Daire Başkanı oldu


Divan edebiyatıyla ilgili yaptığı çalışmalarıyla bilinen Prof. Dr. İskender Pala, Şenol Demiröz’ün TRT Genel Müdürlüğü’ne getirilmesiyle boşalan İstanbul Büyükşehir Belediyesi Kültür İşleri Daire Başkanlığı’na getirildi. Alınan bilgiye göre Pala’nın atama kararı Pazartesi günü açıklanacak.

1958’de Uşak’ta doğan İskender Pala İstanbul Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Türk Dili Ve Edebiyatı bölümünden mezun oldu. (1979) Divan Edebiyatı dalında doktor (1983) ve doçent oldu (1993). Edebiyat araştırmacısı olarak çeşitli ansiklopedi ve dergilerde bilimsel ve edebî makaleler yayınladı. Ortaokul ve liseler için ders kitapları yazdı. 1982 yılında teğmen rütbesiyle intisab ettiği Deniz Kuvvetleri Komutanlığı bünyesinde çeşitli görevlerde bulundu ve denizcilik tarihi araştırmaları yaptı. Binbaşı rütbesi ile Tarihi Deniz Arşivi’nde çalıştı, emekli oldu. İstanbul Kültür Üniversitesi'nde öğretim üyeliği yapıyor.

Çeşitli yayınevlerinden çıkan Divan edebiyatı üzerine kitapları bulunan Pala’nın bütün kitapları kurucusu olduğu L-M Yayınları’ndan çıkıyor. (Şaban Kalafat)

(Kaynak: Milli Gazete)