24 Ocak 2009 Cumartesi

Kenan Işık, Kazmacıbaşı ve Şehir Tiyatroları çalışanları, Işıklar'ın Saban'a yaptığı saldırıyı kınamazlarsa, onlar da aynı saldırıyı yapmış sayılırlar

Hilmi Bulunmaz
23 Ocak 2009


Adalet ve kalkınma gibi olumlu sözcüklerin içerisini boşaltarak partisine boca eden Recep Tayyip Erdoğan, Führer Adolf Hitler'in kurduğu Nasyonal Sosyalist Alman İşçi Partisi hızıyla iktidara geldi. Gelir gelmez de, yaşamın her alanına el attığı gibi, İstanbul Şehir Tiyatroları'na da müdahale etti.

Erdoğan, Kadir Topbaş gibi tiyatro cahili birini İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin başına kondurdu. Topbaş, Kenan Işık gibi bir tiyatro yeteneksizini "Sanat Danışmanı" yapıp Kazmacıbaşı'nı Şehir Tiyatroları'na genel sanat yönetmeni olarak atadı.

Führer Adolf Hitler, nasıl ki "sosyalist" sözcüğünü soysuzlaştırdıysa, Erdoğan da, "adalet" sözcüğünü anlamsız kılmak için, Aykut Işıklar gibi medya faşistlerinden destek aldı, alıyor.

Kapitalizmin ilelebet muhafaza ve müdafaa edilmesi için damarlarındaki kanlarının sıcaklığını bile kitleleri uyutmaya adayan Kenan Işık ve Kazmacıbaşı, eğer aşağıya linkini verdiğimiz Feridun Çetinkaya'nın yazısındaki öneriye katılıp insanlıklarını anımsarlarsa, bundan böyle onlara daha olumlu bir dille yaklaşabiliriz.

Ne öneriyor aşağıda linkini verdiğimiz yazısının son paragrafında Çetinkaya?

Çetinkaya tarafından yazılan yazının son paragrafını okuyunuz:


.........."En azından İstanbul Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatroları’nı temsil makamında bulunan Kenan Işık ile Orhan Alkaya’nın ve Şehir Tiyatroları sanatçılarının çıkıp bir açıklama yaparak Nedim Saban’ın Şehir Tiyatroları’nda olup bitenlerle yakından ilgilenmesinin ve bu konularla ilgili eleştiride bulunmasının en doğal vatandaşlık hakkı ve görevi olduğunu beyan etmeleri, kuşkusuz tiyatrocuların bu ırkçı saldırıya verebileceği en güzel ve en anlamlı yanıtlardan biri olacaktır."


Eğer, Nedim Saban'a karşı bir linç girişimi başlatmak isteyen Aykut Işıklar'ın faşizan yazısına karşı çıkmazlarsa, Kenan Işık, Kazmacıbaşı ve Şehir Tiyatroları çalışanları da "Hepimiz Aykut Işıklar'ız, Hepimiz Faşistiz" demiş sayılacaklar.

Feridun Çetinkaya'nın insanlığı göreve çağırdığı yazısını okuyunuz:


Tiyatrocu Nedim Saban’ı hedef alan ırkçı saldırıyı kınıyorum