Sol değerlerle hareket ettiğini iddia eden kişi, kuruluş ve kurumlar, eğer bu iddialarını, sadece iddia boyutunda bırakırlarsa, slogan atmanın ötesine geçemezler. Slogan atar ve rahatlarlar. Görevlerini yaptığı kanısına varmanın rahatlığıyla Oblomov'laşırlar.
Slogan atmak, hiçimsenecek birşey değil. İnsanın, yapabileceği hiçbir şey kalmamışsa, mutlaka slogan atmalı; bir miting alanında slogan atmalı; biber gazı yediğinde slogan atmalı, işkencede slogan atmalı. Özetle, zorunlu olduğu her durumda slogan atmalı.
Ancak...
Sloganın ötesine geçilebilecek alanlar da var. Bunlardan biri de "kültür kurumu" oluşturarak; bilimsel, estetik, sanatsal... alanlarda "değer" üretmek.
Nazım Hikmet, "Sevdalınız Komünisttir" sloganını şiirine yedirebilmiş bir şair. Nazım Hikmet'e, Nazım'ın sevdasını taşıyan kişi, kuruluş ve kurumlar sahip çıkmalı. Nazım'ın sevdasıyla aynı sevdayı taşıyanlar, sloganın ötesinde işler yaptıkça, egemenler, son derecede rahatsız oluyorlar.
Bulunmaz Tiyatro, yaklaşık yirmi yıldır "Nazım Hikmet Sahnesi"ne sahip. Nazım Hikmet Kültür Merkezi, uzun yıllardır varlığını sürdürüyor. Şimdi de, BEKSAV'ın ruhunun yansıdığı Nazım Hikmet Marksist Bilimler Akademisi varlığını kanıtlama çabasında.
Türkiye tiyatrosunu kirleten "Özdemir Nutku skandalı", "Talat Halman skandalı", "Hayati Asılyazıcı skandalı", "Yedi Tepeli Aşk skandalı", "Nazif Uslu skandalı", "İnek skandalı" gibi rezilliklere karşın, Nazım Hikmet Marksist Bilimler Akademisi'nin varlığı, yüreğimize su serpiyor.
Şimdiye dek bize yolladıkları tüm basın bildirilerini yayınladığımız Nazım Hikmet Marksist Bilimler Akademisi'nin, bugün gelen bildirisini de dikkatinize sunuyoruz. (HB)
Nazım Hikmet Marksist Bilimler Akademisi, yeni ders dönemi öncesinde “Açılış Dersleri” etkinliği düzenliyor.
Yeni eğitim dönemine 9 Şubat’ta başlayacak Akademi, kitlelerle buluşmak için konuk hocaların da yer alacağı bir “Açılış Dersleri” etkinliği düzenliyor.
Etkinlikte yer alacak ve ders verecek isimlerse şöyle:
Hacı Orman -Nazım Hikmet Marksist Bilimler Akademisinin Kuruluş İlkeleri
Korkut Boratav -Ekonomik Kriz ve Emperyalist Küreselleşme
Arif Damar -Marksizm ve Edebiyat
Afşar Timuçin -Marksizm ve Felsefe
Akın Birdal -Türk İslam Sentezi ve Resmi İdeoloji
Şebnem Korur Fincancı -İnsan Hak ve Özgürlükleri Açısından Adli Bilimler
Sevim Belli -Marksist Klasiklerin Türkçe’ye Çevrilme Süreci
Varlık Özmenek -Türkiye’de Medya Terörizm ve Eğitim
Tarih: 31 Ocak Cumartesi
Saat: 14.00Yer: Mecidiyeköy Kültür Merkezi (Ali Sami Yen Stadı yanı Katlı Otopark üstü Kat: 6 Mecidiyeköy)
Akademi İletişim:0212 244 67 25
mbakademi@gmail.com
Dümen Sokak no: 5/3 Gümüşsuyu (İstanbul Teknik Üniversitesi karşısı, Akbank arkası)