14 Ocak 2009 Çarşamba

Tiyatro Liman
www.tiyatroliman.com


Tiyatro Liman'ın ilk oyunu ; ''Ödül'' / Jean ve Beatrice

Türkçe'ye ilk kez çevrilen Kanadalı yazar Carole Frechette'in 2001 yılında yazdığı ''Ödül / Jean ve Beatrice'' isimli oyun Tiyatro Liman'da seyirciyle buluşmaya devam ediyor.

Çevirisini ve yönetmenliğini Ece Okay Işıldar'ın üstlendiği oyunda günümüz insanının ideal aşk, ideal sevgili, ideal ilişki kavramlarıyla oluşan beklentileri ve para ile günümüz insanının kurduğu ilişki eleştirel bir bakış açısıyla ele alınıyor. Kara mizah türündeki oyunda traji-komik durumlar ve beklenmedik sürprizler, seyirciyi çok eğlendirirken aynı zamanda derinden etkiliyor.

Oyunun kadrosunda, Zeynep Özyağcılar ve Tankut Yıldız yer alıyor.

Bilge Çetintürk'ün dekor tasarımını simgesel ve minimalist bir yaklaşımla gerçekleştirdiği oyunun konusu kısaca şöyle:

''Beni etkileyecek, hislendirecek ve cezp edecek kişiye büyük ödül vaat ediyorum. İİgilenenler otuz üçüncü kata gelip kendilerini tanıtabilirler!''

Bir gökdelenin otuz üçüncü katında uzun saçlarıyla prenseslere benzeyen Beatrice kentin her yerine kendisini etkileyecek, hislendirecek ve cezp edecek kişiye büyük ödül vaat eden ilânlar asmıştır.Bir ödül avcısı olan Jean çıkagelir, tüm şartları yerine getirmeye hazırdır. Üç şartlı etkileme, hislendirme ve cezp etme oyunu iki tarafında kendilerine has ustalıklarıyla başlar. Birbirlerine oynadıkları oyunlar esnasında kendilerine dair gerçekliklerin belirmeye başlamasıyla birlikte, yaşamayı arzuladıkları aşkı ve sonsuz sevme korkularını sergilerler.

Daha deteylı bilgi için www.tiyatroliman.com

İyi seyirler!

***

Oyun: Ödül / Jean ve Beatrice
Yazan: Carole Frechette
Çeviren ve Yöneten: Ece Okay
Oyuncular: Zeynep Özyağcılar - Tankut Yıldız
Oyun yeri: Oyuncular Tiyatro Kahve Cem Safran Sahnesi

Tarihler:
18 Ocak Pazar saat: 20.30
21 Ocak Çarşamba saat: 15.00
25 Ocak Pazar saat: 20.30
28 Ocak Çarşamba saat: 15.00

Bilet Fiyatları: Tam: 20 TL / Öğr: 10 TL
Biletler tiyatro ve Biletix gişelerinden alınabilir.