24 Aralık 2008 Çarşamba

Polis devleti işbaşında!

Hiçbir suçum olmamasına karşın, sayısını unuttuğum denli gözaltına alınıp örselendim. 12 Eylül Faşizmi sürecinde de tutuklanıp işkence görmüştüm. Suçsuz olmama karşın, polis tarafından örselenmem nedeniyle, nerede bir polis baskısı içeren haber okusam, ister istemez polisin yanlış yaptığı kanısına varıyorum. Aşağıda sunduğum haberde de, Ferhat Tunç'un mağdur olduğu kanısındayım. atılım gazetesinden aktarıyorum. (HB)


Sanatçı Ferhat Tunç'a polis terörü


İstanbul Beyoğlu'nda üzerinde kimlik bulunmadığı için gözaltına alınan arkadaşını sormak için Beyoğlu Polis Karakolu'na giden sanatçı Ferhat Tunç, kendisine hakaret edilerek gözaltına alındı. Tunç, hastaneye götürülürken kelepçelendi.

Almanya'dan gelen İsmail Özen adlı misafiri ile birlikte dün akşam saat 21.00'de Beyoğlu'nda İmam Adnan Sokak'ta sivil polisler tarafından durdurulan sanatçı Ferhat Tunç, polis terörüne maruz kaldı. Tunç, arkadaşının kimliği olmadığı için kelepçelenerek Beyoğlu Polis Karakolu'na götürüldüğünü belirtti, olay anını şöyle anlattı:

“Misafirimle birlikte yolda yürürken bir grup sivil polis tarafından durdurulduk. Arkadaşımın kimliği yoktu üzerinde. Ofisimde olduğunu belirtip büroma davet ettim. Ancak dinlemeyip arkadaşımı kelepçelediler. Karakola kadar eşlik ettim. O an arkadaşımı dövdüler. Yüzü kanlar içinde kaldı. Yanımda 'Ferhat Tunç'un neyi oluyorsun. Nereden tanıyorsun. Pis Tunceliler' deyip dövdüler. Ben müdahale edip 'yaptığınız ayıptır' deyince de kimliğime el koyup gözaltına aldılar. Yaşanılanlar tam bir polis terörüydü”

Tunç ve Özen, saat 23.00'te Taksim İlk Yardım Hastanesi'ne götürülerek sağlık kontrolünden geçirildi. Ferhat Tunç ve arkadaşı hakkında “Polise mukavemet ettikleri” iddiasıyla işlem yapıldı.

Sanatçıya kelepçe taktılar

Karakolda nezarete konulan sanatçı Tunç, sağlık kontrolü için hastaneye götürülürken kelepçelendi. Tunç ve arkadaşı önce Taksim İlk Yardım Hastanesi'ne ardından da Adli Tıp'a götürüldü.

(Kaynak: atılım)