5 Ekim 2008 Pazar

Alan razı, veren razı!...

Alman "Die Welt" gazetesi, Frankfurt Kitap Fuarı nedeniyle, bazı Türk yazarları tanıtmış. Kimleri tanıtmış? Bizim edebiyat engizitörlerimizin süzgecinden geçen, o süzgeçten geçmeyi yeğleyenleri tanıtmış!...

(Örnekse bakınız: Engizitör Enver Ercan'ın kulakları çınlamıştır!...)

Milliyet gazetesinin haberini okuyunuz:


Die Welt, Türk yazarları tanıttı

BERLİN AA

Alman “Die Welt” gazetesi, 14-19 Ekim 2008 tarihlerinde düzenlenecek ve Türkiye’nin bu yıl onursal konuğu olduğu 60. Frankfurt Kitap Fuarı vesilesiyle bazı Türk yazarların piyasaya çıkan kitaplarını tanıttı.

Gazetenin edebiyat ekinde Orhan Pamuk, Zülfü Livaneli, Oya Baydar, Ayla Kutlu, Sabahattin Ali, Murat Uyurkulak, Tevfik Turan, Mehpare Bozyiğit ve Esmahan Aykol’un yeni kitaplarıyla Ahmet Hamdi Tanpınar’ın “Huzur” adlı eserinin Almanca baskısı tanıtıldı. Tanpınar’ın eseriyle ilgili bir makalede, “İnanılmaz derecedeki güzel dil çeşitliliğiyle bağımlılık yapıyor, şaşırtıyor ve büyülüyor” denildi. Nobel Edebiyat Ödülü sahibi Orhan Pamuk’un “Masumiyet Müzesi” adlı eserinin özetinin de aktarıldığı edebiyat ekinde, müzisyen, gazeteci ve yazar Zülfü Livaneli’nin “Mutluluk”, Oya Baydar’ın “Kayıp Söz” adlı romanının içeriğine de yer verildi.

(Kaynak: Milliyet)

***

Ayrıca bakınız:
Ayşe, bize de dava aç!...
AKP'yi protesto etmeyen, düzene karşı çıkamaz!
Behram da AKP'nin dümen suyuna girmedi!...
Yazarlık onuru AKP'yi yenecek!...
Birkaç soru ve yorumsuz aktarılan yazı...
Edebiyata türban takılmak isteniyor!...
Frankfurt Kitap Fuarı "Pamuk" ipliğine bağlı!...