17 Eylül 2008 Çarşamba

Mehmet Tekkanat bildiriyor...





Mersin Büyükşehir Belediyesi Halk Oyunları Topluluğu'ndan
.
ÜCRETSİZ HALK OYUNLARI KURSUNA DAVET…
.
Mersin Büyükşehir Belediyesi Halk Oyunları Topluluğu; her yıl olduğu gibi bu yıl da kurslarına devam ediyor.
.
Kurulduğu 2000 yılından bugüne kadar yaklaşık 5000 kişiye kurs vererek halk oyunlarını Mersin halkına sevdiren Halk Oyunları Topluluğu, bu yıl da kurslarına devam ediyor.Geleneksel kültürümüz olan halk oyunlarını, sevdirmek ve yaygınlaştırmak için bu kursları sürekli açtıklarını ve Mersinlilerin büyük ilgi gösterdiklerini vurgulayan Mersin Büyükşehir Halk Oyunları sorumlusu Lütfi Budak, kurslar hakkında şunları söyledi: " Geleneksel kültürümüzün en başında gelen halk oyunlarımızı, yaşatmak ve gelecek kuşaklara aktarmak için çalışıyoruz."dedi.
.
KURSLAR HERKESE AÇIK VE ÜCRETSİZ
.
Lütfi Budak sözlerini şöyle sürdürdü:
.
"Belediyemizin bütün sanatsal etkinliklerinde olduğu gibi bizim kurslarımız da ücretsiz. 7'den 70'e herkesin katılabileceği bu kurslarımızda, yalnızca yöremizin değil, diğer bölgelerimizin oyunlarını da öğretmeye çalışıyoruz. Şimdiye kadar verdiğimiz kurslardan 5000'e yakın insanımız yararlandı. Mersin'de halk kültürümüze büyük katkıları olan bu çalışmalarımızda bizlere her türlü desteği veren Büyükşehir Belediye başkanımız Sayın Macit Özcan'a, mersinliler adına teşekkür ediyorum. Kurslarda başarılı olanlardan oluşturduğumuz ekiplerle çok başarılı çalışmalar gerçekleştirdik."
.
MERSİN'İ BAŞARIYLA TEMSİL ETTİK!
.
Mersin Halk Oyunları Topluluğu; katıldığı Önemli festivallerde dereceler alarak, ülke çapında Mersin'i temsil ettiklerini söyleyen Lütfi Budak; bu kurslar aynı zamanda katılımcılara çok önemli bir moral kaynağı oluyor. Katılımcılar, eğlenceli geçen çalışmalarda hayatın getirdiği streslerden kurtuluyor ve keyifli anlar yaşıyorlar.Kurslar sonunda çocuk ve yetişkin olmak üzere oluşturulacak gruplar, gösterilerde görev alabilecekler.
.
KURS KAYITLARI DEVAM EDİYOR.
.
Ekim ayında başlayacak olan kurslara başvurular sürüyor.
.
Kursa katılmak isteyenler Mersin Belediyesi halkla İlişkiler Müdürlüğü'ne bizzat gelerek kayıtlarını yaptırabilirler.
.
(Ayrıca bakınız: Mehmet Tekkanat)