8 Haziran 2008 Pazar

Sanat ve Hayat dergisini kutluyoruz...

HABER FOTOĞRAFLARI


Sanat ve Hayat altıncı yaşını kutladı
İSTANBUL- (08.06.2008) Kültür, sanat, edebiyat dergisi Sanat ve Hayat, altıncı kuruluş yıldönümünü dün Kadıköy Halk Eğitim Merkezi'nde düzenlediği gece ile kutladı. Gecede, BEKSAV bünyesinde çalışmalarını sürdüren Tiyatro İmge, Dario Fo'nun yazdığı “Bir Anarşistin Kaza Sonucu Ölümü” adlı oyunuyla sahne aldı.

Toplum için sanat, insanlık için bilim, özgürlük için politika şiarıyla yola çıkan Sanat ve Hayat, altıncı kuruluş yıldönümünü kutladı. Etkinlik, Bilim Eğitim Estetik Kültür Sanat Araştırmaları Vakfı (BEKSAV) Yönetim Kurulu üyesi Rahşan Köse'nin açılış konuşmasıyla başladı. Köse, toplum için sanat, insanlık için bilim, özgürlük için politika perspektifiyle çalışmalarını sürdüren Sanat ve Hayat Dergisinin, komünist şair Nazım Hikmet’in 39. ölüm yıldönümü olan 3 Haziran 2002'de yayın hayatına başladığını hatırlattı.

Etkiliğin ön günlerinde BEKSAV bünyesine çalışmalarını sürdüren Tiyatro İmge oyuncusu Ergün Demir'in kaçırılırcasına gözaltına alınmasına da değinen Köse, “Bir kez daha gördük ki, yaşananlar oyun değil gerçek” dedi. Tiyatro İmge'nin etkinlikte sahneleyeceği oyuna değinen Köse, güncel uyarlamaların yer aldığı oyunda Festus Okey, Şemdinli, Susurluk gibi coğrafyamızın önemli olaylarına da atıfta bulunulduğunu ifade etti.

Sanat ve Hayat artık aylık

Köse, Sanat ve Hayat'ın 6. yılına periyot değiştirerek girdiğini açıkladı. İki aylık olan Sanat ve Hayat'ın artık aylık olarak okurlarıyla buluşacağının müjdesini verdi. Derginin aylık olarak çıkan ilk sayısında “Nazım Hikmet'in Radyo Konuşmaları, Bütün Boyutlarıyla Hatırla Sevgili, 24 Nisan'da Ne Oldu, Tanrım Sanat Ne Kadar da Uzun” başlıklı 4 ayrı dosyanın olduğunu belirtti.

Ok: Bizce komplo çöktü

10 Eylül davasında geçtiğimiz günlerde tahliye olan Fethiye Ok da gecede bir konuşma yaptı. Alkışlarla sahneye çıkan Ok, “Burada sizlerle beraber olmak çok güzel” diyerek, duygularını paylaştı. Polis komplosunu teşhir eden Ok, “Bizce komplo çöktü. Ben buradayım ama F tiplerinde mücadele devam ediyor” diyerek kamuoyuna F tipi hapishaneler konusunda duyarlılık ve mücadele çağrısı yaptı. Gecede son olarak Tiyatro İmge, “Bir Anarşistin Kaza Sonucu Ölümü” adlı oyunla sahne aldı. Oyun, Avrupa'nın çeşitli ülkelerinde sergilendikten sonra Türkiye'deki izleyicileriyle buluştu. Güncel uyarlamalarında olduğu oyun, seyirciler tarafından ilgiyle izlendi. Geceye, 250 kişi katıldı.

(Kaynak: atılım)