8 Haziran 2008 Pazar

BEKSAV'dan Tersane Grevine Destek

BASINA VE KAMUOYUNA

BEKSAV (Bilim Eğitim Estetik Kültür Sanat Araştırmaları Vakfı) olarak tersane işçilerinin aldığı 16 Haziran grev kararını selamlıyoruz.

26–27 Şubat grevinin izinden yürüyen tersane işçisi bir kez daha kendisine reva görülen, kuralsız çalışmayı ve sömürüyü, sakat kalmayı ve ölümü reddediyor. Buna boyun eğmeyeceğini haykırıyor. Limter-İş sendikası öncülüğünde alınan bu karar işçi sınıfının mücadelesinde anlamlı bir yer tutan15–16 Haziran direnişinin de yıldönümüne denk düşüyor. Bizde BEKSAV olarak, tersane işçilerinin yanında olduğumuzu belirtiyor, grevi engellemeye ve Limter-İş sendikasına yönelik her türlü komplo ve karalamaları protesto ediyoruz.

BEKSAV olarak, tersane konulu filmimiz "Limanların Uğultusu" ve tiyatro oyunumuz ile önümüzdeki günlerde Tuzla'nın pek çok emekçi semtinde yapacağımız etkinliklerle grev sürecine desteğimizi sunacağız. Aydın sanatçılardan oluşan heyetlerle tersanelere ve Limter-İş sendikasına ziyaretler gerçekleştireceğiz. Ölümlere dur demek isteyen bütün duyarlı aydın, sanatçı, kişi ve kurumları, 16 Haziran'da tersane işçilerinin yanında olmaya çağırıyoruz.

(Kaynak: iatp)