8 Haziran 2008 Pazar

Yorumsuz sunuyoruz...

Tiyatrocu Telırmak evinde ölü bulundu
ELVAN EZBER İstanbul
Tiyatro oyuncusu Ayça Telırmak (52), yalnız yaşadığı Nişantaşı’ndaki evinde ölü bulundu.

Telırmak’ın kuzeni, oyuncu Berna Laçin, “Aşırı şişmandı, son günlerde çok sigara içiyor ve alkol alıyordu. Adli Tıp raporu çıkmadı ama ölüm nedeninin kalp krizi olduğunu tahmin ediyoruz” dedi.Son olarak “Bernarda Alba’nın Evi” adlı oyunda rol alan İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Şehir Tiyatroları sanatçılarından Telırmak, yaklaşık bir hafta önce sezon bitince tatile çıktı. Nişantaşı’ndaki evinde 4 kedisiyle birlikte yaşayan Telırmak’ın komşuları, binadaki koku üzerine polise haber verdi. Güvenlik güçleri, Telırmak’ın evine girdiklerinde tiyatrocunun cesediyle karşılaştı. Telırmak’ın üç gün önce öldüğü tahmin ediliyor.
Haberi alınca Adli Tıp Kurumu’na gelen oyuncu Berna Laçin, “Babamın dayısının kızıydı, yakındık. En son 5 gün önce telefonla görüştük. Aşırı şişmandı, son günlerde çok sigara içiyordu ve alkol alıyordu. Adli Tıp raporu çıkmadı ama kalp krizinden öldüğünü tahmin ediyoruz” dedi.

Gazetecilik de yaptı
İstanbul’da 1956’da dünyaya gelen Ayça Telırmak, ortaöğrenimini Kültür Koleji’nde tamamladıktan sonra, İstanbul Belediyesi Konservatuvarı Tiyatro Bölümü’nü ve Mimar Sinan Üniversitesi Basın Yayın Yüksek Okulu’nu bitirdi. İstanbul Üniversitesi Basın Yayın Yüksek Okulu’nda yüksek lisans yapan Telırmak, 1978-79 sezonunda Kent Oyuncuları’nda Woddy Allen’ın “Bir Daha Çal Sam” adlı oyunuyla tiyatroya başladı. Telırmak’ın dün öğle saatlerinde Adli Tıp Kurumu’ndan tiyatrocu arkadaşlarınca alınan cenazesi Kozlu Mezarlığı’na götürüldü. İkindi vakti geçtiği için cenaze namazı mezarlık içinde kılınan Telırmak, burada gözyaşları içinde toprağa verildi.

(Kaynak: Milliyet)

(Ayrıca bakınız: Yorumsuz sunuyoruz...)