23 Haziran 2008 Pazartesi

Her türlü yarışmaya karşıyız!...

Yarışma süreci, insanları birleştiren değil, ayrıştıran bir süreçtir. Yarışma sözcüğü, azınlığın çoğunluk üzerinde tahakküm kurması için kavramsallaştırılmış bir sözcüktür. Yarışma durumu, kafatası anlamında olmasa da, uygulama anlamında faşizmi kutsayan bir durumdur. Yarışmada birileri birinci ve diğerleri birinci olmayan diye ilan edilir. Yarışma kurulları, kendilerini peygamber sanan kişilerden oluşmuştur. Onlar, o denli kendilerinden emindir ki, saptadıkları ölçütler tartışılmazdır. En azından kendileri öyle sanırlar. Öyle sanırlar ve aldanırlar. Biri yada birileri onların ölçütlerine(!) karşı çıkar. Biz, tiyatro dünyasında yapılan her türlü yarışmaya karşıyız. Bu bağlamda Mitos-Boyut Tiyatro Yayınları OYUN YAZMA YARIŞMASI'na da karşıyız. Herşeye karşın, bu yarışmayı görmemiş gibi yapamayız. tiyatronline'dan aktarıyoruz:


3. OYUN YAZMA YARIŞMASI ŞARTNAMESİ (2008)...


Mitos-Boyut Tiyatro Yayınları
3. OYUN YAZMA YARIŞMASI ŞARTNAMESİ (2008)

Mitos-Boyut Yayınları'nın her yıl düzenlemekte olduğu, 2008 yılına ilişkin OYUN YAZMA YARIŞMASI Şartnamesi aşağıdadır.

A- AMAÇ
Yayınevimiz bu yarışmayı, yeni/genç yazarları oyun yazmaya özendirerek, tiyatro edebiyatımıza yeni oyunlar kazandırmak ve bunları yayınlayarak topluma tanıtmak amacıyla yapmaktadır. Böylece, tiyatro sanatında yeni biçim ve alternatif arayışlara yönelecek yeni/genç yazarların çalışmaları değerlendirilmiş olacaktır.

B- KATILIM KOŞULLARI
1. Yarışmaya 'yeni/genç oyun yazarı olarak' herkes katılabilir.
2. Konu sınırlaması yoktur. Oyunlar, özgün yeni çalışmalar olacaktır; roman, öykü, şiir, anı, oyun vb. gibi yapıtlardan yapılmış uyarlamalar ile çocuk oyunları ve kısa oyunlar yarışma dışıdır.
3. Oyunlar, son başvuru tarihine kadar hiçbir yerde yayınlanmamış, ödenekli veya profesyonel tiyatrolarda oynanmamış, yarışmalarda ödül almamış olmalıdır.
4. SEÇİCİ KURUL'un derecelendirmeden seçeceği üç oyun bir arada tek kitap halinde yayınlanacak ve kazanan her yazara 500'er (beşyüz) YTL telif ücreti ödenecektir.
5. Oyunlar, 30 Haziran 2008 tarihi akşamına kadar, dijital ortamda, disket/CD ile yayınevine bizzat teslim edilmeli/posta ile gönderilmeli veya internet aracılığıyla mitosboyut@gmail.com adresine e-mail ile iletilmelidir. Yayınevinin adresi: Ağa Çırağı Sokak 7/2 Gümüşsuyu-34437 İstanbul (Tel. 212. 249 87 37-8)6. Başvuruda bulunanlar, adlarını, adreslerini, kısa özgeçmişlerini ve telefon numaralarını, gönderilen oyun metninin başına açıkça yazmalıdırlar. Kimliği yazılı olmayan metinler yarışma dışı tutulur.

C- SONUÇLAR
Seçici Kurul'un değerlendirme sonuçları, 15 Ekim 2008'de açıklanacaktır. Sonuçlar yarışmaya katılan herkese E.mail veya posta ile iletilecektir.

D- ÖDÜLLER
Kazanan üç yazara, 15.Ekim. 2008 tarihindeki satış fiyatlarımız üzerinden, kendilerinin seçeceği yayınevimize ait 1.000 (bin) YTL tutarında tiyatro kitabı armağan edilecektir.

F- SEÇİCİ KURUL
Prof.Dr. Metin Balay Yeditepe Üniversitesi GSF. Tiyatro Bölümü Başkanı; oyun yazarı.
Ragıp Yavuz İstanbul Şehir Tiyatroları rejisörü.
Funda Özşener Oyun yazarı.
Yrd. Doç. Dr. Gülayşe Temeltaş Öğretim Üyesi; oyuncu.
Doğan Korkmaz Mitos-Boyut Yayınevi temsilcisi, dramaturg.

(Kaynak: tiyatronline)