23 Haziran 2008 Pazartesi

Mehmet Tekkanat bildiriyor...

EROL ERTAN’DAN MERSİNLİYE SÖZ…

ŞENLİK BİTTİ AMA YILDIZLI GECELER DEVAM EDECEK…

YILDIZLARIN ALTINDA MUHTEŞEM FİNAL…

Mersin Büyükşehir Belediye Şehir Tiyatrosu tarafından düzenlenen 5.Yıldızların Altında Tiyatro Şenliği muhteşem bir törenle sona erdi.

23 Mayıs–20 Haziran tarihleri arasında Kültürpark Mini Amfi Tiyatro’da gerçekleşen şenliğin plaket töreni, çok şenlikli geçti.

Şenliğin kapanış konuşmasını yapan Mersin Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Erol Ertan, şenliğe katılan okullara ve diğer gruplara birer plaket sundu.

KATILIM VE SEYİRCİ REKORU KIRILDI

29 gün süren şenlikte, 29 tiyatro grubu, 677 katılımcıyla, yaklaşık 42 bin seyirciye ulaşıldığını belirten Tiyatro Müdürü Tamer Güven; “ Bu yıl şenliğimize rekor sayıda katılım oldu. Şehir Tiyatrosu olarak yaptığımız çalışmalar meyvesini vermeye başladı. Bu şenlikler ve gençlerimize verdiğimiz kurslar sayesinde birçok öğrencimiz ülkemizin çok önemli konservatuarlarını kazandılar, tiyatrolarında oynuyorlar, tv ve sinema filmlerinde görev alıyorlar. Bu yıl ilginin çok fazla olması nedeniyle şenlik alanını iki yere çıkardık. Mezitli girişindeki Kızkalesi Mini Amfi tiyatroda Şehir Tiyatrosu Oyuncusu Ahmet Aksoy, Karagöz-hacivat gösterileri sundu ve özellikle çocukların yoğun ilgisini gördü. Bu bile yetmedi. Mersinli tiyatroya ne kadar susamış olduğunu gösterdi. Yıl boyunca oyunlarımızın dolu geçmesi bizleri daha da mutlu ediyor. Şenliğe oyunlarıyla değer katan, okul yöneticilerine, oyunları yöneten öğretmenlere ve oyunlarda görev yapan genç oyuncu adaylarına teşekkür ediyorum” dedi.

EROL ERTAN’DAN MERSİNLİYE SÖZ: "YILDIZLI GECELER DEVAM EDECEK"

İşlerinin yoğunluğu dolayısıyla törene katılamayan Mersin Valisi Hüseyin Aksoy’un gönderdiği tebrik mesajının okunmasının ardından söz alan Başkan Vekili Erol Ertan, yaptığı konuşmada “Göreve gelirken Başkanımız Sayın Macit Özcan, Mersinliye bir söz vermişti. Mersin’i kültür-sanat şehri yapacağız demişti. Yaptığımız yoğun çalışmalar sonunda Mersin gerçek bir sanat şehri olma yolunda çok yol kat etti. Bu gelişmede Şehir Tiyatromuzun çalışmalarını takdirle karşılıyoruz. Görüyoruz ki, bu alanlar artık Mersinliye yetmiyor. Mersin’e yakışan görkemde yeni kültür sarayları yapıyoruz ve yapacağız. Bu şenlik Mersinli tiyatro severlerce o kadar benimsendi ki, bitmemesi için yoğun talepler geldi. Biz yöneticiler olarak da Mersinliden gelen her güzel talebi yerine getirmekten büyük mutluluk duyuyoruz. Onun için burada yaz boyunca her akşam etkinliklerin devam etmesi kararı aldık. Yıldızların altında her akşam sürecek olan etkinliklere tüm Mersinlileri bekliyoruz” dedi.

MGC BAŞKANI AHMET ÜNAL’A DA PLAKET VERİLDİ.

Mersin Gazeteciler Cemiyeti adına, Sanata ve özellikle tiyatroya katkılarından dolayı özel bir teşekkür plaketi verilen MGC başkanı Ahmet Ünal; Mersinimizin değerli tiyatrocuları, yaptıkları bu etkinliklerle yüz akımız oldular. Bizler Mersin medyası olarak her zaman yanlarında olacağız. Sanata gönül veren tüm gençleri kutluyorum” dedi.

PLAKETLER, DUYGUSAL VEDALAŞMALAR VE MUHTEŞEM FİNAL

Şenliğe katılan tiyatro gruplarına ve oyun yönetmenlerine birer plaket ve katılımcı gençlere de birer teşekkür belgesi verilmesinin ardından, duygusal anlar yaşayan gençler, sahneye fırlayarak dans edip eğlendiler ve hatıra fotoğrafları çektirerek seneye buluşmak üzere vedalaştılar.

(Ayrıca bakınız: Mehmet Tekkanat)