27 Haziran 2008 Cuma

Coşkun Büktel

GÜNCELLEME
(27 Haziran 2008):

Aşağıdaki haberi geç fark etmiş ve haber eski bile olsa, vandalizme karşı misyonumuz gereği, onu yine de önemli bulmuş ve duyurusunu yapıp haberin asıl kaynağına link vermiştik. Haberin bir devamı olacağını, yani heykeli çalanların yakalanacağını ve heykelin bulunacağını ummadığımız için, haberin ötesini araştırmamıştık. Oysa heykeli çalanlar yakalanamasa da, heykel bulunmuş ve eski yerine yeniden konmuş. Üstelik, heykelin çalındığını görmek istememiş olan medya, heykelin bulunduğunu görmüş ve bulunma haberi Hürriyet'te hem de resimli olarak çıkmış. (Bakınız, Arda Akın'ın haberi: "Bir Varmış Bir Yokmuş")

Polat İnangül'ün haberle ilgili (bizim link verdiğimiz) sayfasında haberin devamına ilişkin herhangi bir bilgi ya da link bulunmuyor. Oysa İnangül, o sayfada linkini vermemiş olsa da, heykelin bulunmasından sonra, haberle ilgili bir devam sayfası daha yapmış ve heykeltraş Filinta Önal'ın basın açıklamasını (tam metin olarak) okurlarına iletmiş. Bizim gördüğümüz ilk haberde herhangi bir link vermediği için İnangül'ün bu devam sayfasını biz görememiştik. (İnangül'le bu konuda bir telefon görüşmesi yaptık; sanırım, İnangül, okurlara kolaylık olması için, birer link koyarak, haberin her iki sayfasını birbiriyle irtibatlandırmayı ihmal etmeyecektir.)

Haberi önemsemeyen ama neyse ki Büktel'de kusur bulmayı önemseyen Burak Caney, haberde verdiğimiz tarihin eski olduğunu görünce, bizim yapmayı düşünmediğimiz (ihmal ettiğimiz) şeyi yapmış: Haberin ötesini araştırmış ve Polat İnangül'ün sitesindeki devam haberine bir biçimde ulaşmış.

(Adını Hilmi Bulunmaz'ın tek "o"lu tiyatroyun.blogspot.com sitesinden çaldığı, hela gibi çift "oo"lu korsan sitesinde) "Büktel Sosyalleşmeye Yanlış Başladı!" başlıklı imzasız bir yazı yayınlayan Burak Caney, Büktel'e olan düşmanlığı sayesinde, İnangül'ün söz konusu devam haberinin de linkini veriyor ve asıl niyeti farklı (kötü) da olsa, istemeden de olsa, vandalizme karşı bilinç oluşturan bu önemli haberin devamının okurlara ulaşmasına katkıda bulunuyor. Bu haberi verdiğim için beni "sosyalleşmeye yanlış başlamak"la suçlayan Burak Caney'e, ("Kaybedecek prestiji olan" bir tek kişinin bile ciddiye alıp desteklemediği bu tür abuk sabuk iftira ve suçlamaları nedeniyle aldırmıyor olsam bile) bu önemli haberi kerhen de olsa desteklemesi nedeniyle, kendim ve okurlar adına teşekkür etmeyi gerekli görüyorum.

Polat İnangül'ün devam haberi için, lütfen, aşağıdaki başlığı tıklayınız:

HEYKELTRAŞ FİLİNTA ÖNAL'DAN BASIN AÇIKLAMASI

...

Ahmed Arif'in oğlu heykeltraş Filinta Önal'ın yüzlerce kiloluk heykeli, başkentin ortasında, önce balgam, tükürük ve tahribata maruz kaldı; daha sonra ise kayboldu

İnanılmaz Vandalizme medyanın pasif desteği

(...) Kahramanlarla dolu bir tarihin çocukları olduklarını düşünenler heykelleri tahrip ederek kahramanlara layık torunlar olduklarını mı sanıyorlar. Ne yazık değil mi? Heykele tükürmeyi öğrenenler artık heykelleri ve onları yapanları da yok etmeye başlamışlardır. Daha da acı olan sanata tükürenlerin artık sanatı yok etmeye başladıkları bir süreçte medyanın ve aydınların buna duyarsız kalması ve bu konuyu duyurmaya bile çalışmamasıdır. Heykeline tükürülen ağabeyim Mehmet Aksoy usta sesini duyurdu ve hesabını sordu. Fazıl Say doğru ya da yanlış sesini bir şekilde duyurdu. Kim duydu kim ne anladı ya da ne düşündü bilemem ama başkentin ortasında yüzlerce kilo ağırlığında bir heykel kayboluyor ve aradığım hiçbir medya kuruluşu gelip ilgilenmiyor. Artık sesimizi duymuyorlar. Sanırım neden bir şeylerin hep yanlış olduğunun ve asla düzelmeyeceğinin yanıtı burada."

Filinta ÖNAL Heykeltraş 0532 345 03 32 - filinta72@hotmail.com26.01.2008 - Ankara

Filinta Önal'ın ın yazısını, Polat İnangül'ün kişisel sitesi mailto:polatinangul@blogspot.com gördük. Yazının tamamını okumak isteyenler aşağıdaki başlığı tıklamalılar:

HEYKEL DÜŞMANLARI