1 Nisan 2008 Salı

tiyatronline, kaynak göstermiyor!

Ahmet Ertuğrul Timur (nam-ı diğer 3. Abdülhamid) ve Yalan Makinesi Mustafa Demirkanlı'dan pek bir farkı kalmayan Yaşam Kaya, tiyatronline sitesini korsan hale getirmek için özel bir çaba harcıyor. Sitesine aldığı haberleri kaynak göstermeden yayımlama alışkanlığında olan Yaşam Kaya, unutkanlık yada bir başka insani edimle değil, kasten bu yola başvurduğu izlenimi veriyor...

Yaşam Kaya, Muhsin Ertuğrul Sahnesi'nin yıkılıp yerine uluslararası finans kuruluşlarına hizmet verecek inşaat yapılmasının söz konusu olduğu günümüzde, hem de çok önemli bir haberi, kaynak göstermeden ve kuşa çevirerek yayımlıyor. tiyatronline'dan sunuyoruz:

***

KÜLTÜR BAKANI GÜNAY: HARAMİLERİN SALTANATINI YIKIYORUZ...

Gündemdışı konuşmaya yanıt veren Kültür ve Turizm Bakanı Günay, "Haramilerin saltanatını yıkıyoruz" diyerek, sözlerine başladı.

Günay, Dolmabahçe Sarayı'nın arkasına stadyum yapan, daha sonra bu stadın adını; Atatürk'e nazire olsun diyerek "İnönü" şeklinde koyan anlayışın, İstanbul ile ilgili duyarlılığı paylaşmasından mutluluk duyduğunu söyledi. Günay, yapılan her şeyi kötü gösterme anlayışının bugüne kadar itibar görmediğini ifade etti.

BU ÜLKEDE BİR ŞEY YENİLENMEYECEK Mİ?
Muhsin Ertuğrul Tiyatrosu'nun, sergi salonları, kütüphane ve idare bölümleriyle modern bir tiyatro kimliğine kavuşturulacağını vurgulayan Günay, "Hedef şudur: Bu yıl içinde başlamak ve 2009'un içinde yine Muhsin Ertuğrul adıyla, adına daha yakışır bir şekilde İstanbul'a armağan etmektir. Bunun bağırıp, çağıracak, 'yoğunluk artırılıyor' diyerek, önünde gösteri yapacak nesi var? Bu ülkede bir şey yenilenmeyecek mi, geliştirilmeyecek mi? Teknik açıdan yeterli değilse düzeltilmeyecek mi?" diye sordu.

Günay, salon kapasitesinin 600 olarak kaldığına işaret ederek, İstanbul'un kültür yaşamına, bugüne kadar gelmiş geçmiş herkesten daha saygılı olduklarını söyledi.

"Bu iktidar döneminde sanat mekanları azaltılıyor" eleştirilerine de yanıt veren Günay, İstanbul Kartal ve Beykoz'da tiyatro sahnesi açtıklarını anlattı. Günay, Ankara'da da Keçiören ve Mamak'ta da devlet tiyatrosu sahnesi açılacağını bildirdi.

(Kaynak: tiyatronline)

***

Şimdi de haberi kaynağından sunalım:


Muhsin Ertuğrul, perdelerini gözyaşıyla kapattı

Kongre Vadisi projesi kapsamında yıkılacak olan Muhsin Ertuğrul sahnesi, tiyatroseverlere “Geçmişten gelen kadın” oyunu ile veda etti. Yeni tiyatro binasının, gelecek yıl ekim ayında açılması planlanıyor.

İSTANBUL/ANKARA - 1914 yılında kurulan Darülbedayi’nin 1934 yılında İstanbul Şehir Tiyatroları adını almasıyla birlikte kurulan Harbiye Muhsin Ertuğrul Sahnesi, 77 yıl sonra gözyaşları arasında son kez ‘perde’ dedi. Muhsin Ertuğrul, sahne yönetmenliğini Nedim Saban’ın yaptığı “Geçmişten gelen kadın” adlı oyunla perdelerini 2009 yılının ekim ayına kadar kapattı.

Nedim Saban, duygularını “Çok utanıyorum, İstanbul halkından ve sanatçılardan utanıyorum. Geçen sene yıktırmayacağız diyenlerin bu sene saf değiştirmelerinden utanıyorum, başka söyleyecek bir şey yok” sözleriyle ifade etti.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin yıkım kararının ardından perdelerini kapatan tiyatroda sanatçılar duygusal anlar yaşadı. Oyunun bitimiyle birlikte izleyiciler de gözyaşlarını tutamadı.

MECLİS’TE MUHSİN ERTUĞRUL TARTIŞMASI
Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay ise, hedeflerinin Muhsin Ertuğrul Sahnesini adına daha yakışır bir şekilde gelecek yıl içinde İstanbul’a armağan etmek olduğunu söyledi.

TBMM Genel Kurulunda Muhsin Ertuğrul Tiyatrosu’yla ilgili gündemdışı söz alan CHP İstanbul Milletvekili Çetin Soysal, tiyatronun, “Ranta mahkum edilerek yıkılacağını” savundu.

Tiyatronun yerine yapılması planlanan kongre merkezini eleştiren Soysal, bu merkezin İstanbul’a yoğunluk getireceğini iddia etti. “İstanbul’u yağmalıyorlar” diyen Soysal, rant uğruna, İstanbul Büyükşehir Belediyesi ve iktidarın onay verdiğini öne sürdü.

CHP’li Soysal, “İstanbul bir kültür başkenti, ancak kültür kenti olmaktan çıkarılıyor” dedi.

GÜNAY: HARAMİLERİN SALTANATINI YIKIYORUZ
Gündemdışı konuşmaya yanıt veren Kültür ve Turizm Bakanı Günay, “Haramilerin saltanatını yıkıyoruz” diyerek, sözlerine başladı.

Günay, Dolmabahçe Sarayı’nın arkasına stadyum yapan, daha sonra bu stadın adını; Atatürk’e nazire olsun diyerek “İnönü” şeklinde koyan anlayışın, İstanbul ile ilgili duyarlılığı paylaşmasından mutluluk duyduğunu söyledi. Günay, yapılan her şeyi kötü gösterme anlayışının bugüne kadar itibar görmediğini ifade etti.

BU ÜLKEDE BİR ŞEY YENİLENMEYECEK Mİ?
Muhsin Ertuğrul Tiyatrosu’nun, sergi salonları, kütüphane ve idare bölümleriyle modern bir tiyatro kimliğine kavuşturulacağını vurgulayan Günay, “Hedef şudur: Bu yıl içinde başlamak ve 2009’un içinde yine Muhsin Ertuğrul adıyla, adına daha yakışır bir şekilde İstanbul’a armağan etmektir. Bunun bağırıp, çağıracak, ‘yoğunluk artırılıyor’ diyerek, önünde gösteri yapacak nesi var? Bu ülkede bir şey yenilenmeyecek mi, geliştirilmeyecek mi? Teknik açıdan yeterli değilse düzeltilmeyecek mi?” diye sordu.

Günay, salon kapasitesinin 600 olarak kaldığına işaret ederek, İstanbul’un kültür yaşamına, bugüne kadar gelmiş geçmiş herkesten daha saygılı olduklarını söyledi.

“Bu iktidar döneminde sanat mekanları azaltılıyor” eleştirilerine de yanıt veren Günay, İstanbul Kartal ve Beykoz’da tiyatro sahnesi açtıklarını anlattı. Günay, Ankara’da da Keçiören ve Mamak’ta da devlet tiyatrosu sahnesi açılacağını bildirdi.

(Kaynak: NTV, "Muhsin Ertuğrul, perdelerini gözyaşıyla kapattı")

***

Haberin kaynağını gizleyip, haberi kuşa çevirerek AKP ve uluslararası finans kuruluşlarının (emperyalistlerin) emellerine yardım ve yataklık eden tiyatronline sitesini esefle kınıyor, Muhsin Ertuğrul Sahnesi'nin yıkılmasına karşı çıkıyoruz...


(Ayrıca bakınız: Büktel, "Uncuoğlu-Büktel Mektuplaşması")