24 Şubat 2008 Pazar

Tiyatro... Tiyatro...'da tuhaf bir röportaj!

Türkiye tiyatrosuna Kırım Kongo Kenesi gibi yapışan Yalan Makinesi Demirkanlı'nın zehir saçmak için yayımladığı Tiyatro... Tiyatro..., tuhaf bir röportajla "televizyon dizi" pisliğini kutsuyor. Bu kutsanmaya karşı, minicik de olsa duygu geliştirmeye çalışan Özlem Özdemir kardeşimiz, Demirkanlı'nın faşist davranışları sonucu susturuluyor. Kaderin cilvesine bakınız; Demirkanlı'nın yazarı genç kardeşimiz Özlem'i de biz savunmak zorunda kalıyoruz:


"Özlem Özdemir- ...Benim hissim, televizyonda geçen zamanlarına sanki yazık oluyor...

(...)

Özlem Özdemir- Tiyatroda olmak, televizyonda olmak; sizin için duygu karşılıklarını öğrenebilir miyim?

Levent Ülgen- Hayat şartları bizi öyle bir yere getirdi ki, dizilerde de oynamak zorunda kaldık. Eğlencelik şeyler, hedef kitlesi belli. Tiyatro ise asla ve kata kıyaslanamayacak bir şey. Benim için 28 yılımı verdiğim bir mabet orası! Orada bir hata yapamazsınız, disiplinsizlik yapamazsınız. Tiyatro Tanrıları çarpar adamı. Ama dizide herşeyi yapabilirsiniz. Orada da başka bir sistem var ama hiçbir zaman tiyatrodan aldığım heyecanı duymam mümkün değil. Eğlenmiyor muyum, çok da eğleniyorum. Bazen rollerin birbirine benziyor, diyorlar, herkes birbirine benziyor zaten ben ne yapayım, diyorum gülerek.

Özlem Özdemir- (Diziler, aslında herkesin tiyatro için dizide oynama ezberi üzerine de epeyce konuştuk. Ancak içeriğimin dışına çıkmamak adına üzülerek kendime saklamak zorundayım, yoksa editörüm -Yalan Makinesi Mustafa Demirkanlı / Oyun'un notu- çok kızar bana!)"


Burak Caney'in lağımında kendine yer edinmeye çalışan Yalancı Demirkanlı kendini tutamasa genç kardeşimiz Özlem Özdemir'e "röportajdan adını / kaydını sil, benim adımı koy" baskısıyla seslenip, kendi kafasındaki örümcekleri dolduracak Tiyatro... Tiyatro...'ya!...

Kimin faşistleşeceği bilinmez; bazen devlete bile gerek yok. Tiyatro... Tiyatro...'daki editörünüz de bir faşist diktatör olabilir. Hele bu editör bir asker eskisiyse!...


(Kaynak: Tiyatro... Tiyatro... Şubat / 2008, sf. 37)

Bakınız:
Tiyatro... Tiyatro...'dan tuhaf bir teşekkür!
Tiyatro... Tiyatro...'dan tuhaf bir yalakalık!
Tiyatro... Tiyatro...'da tuhaf bir yazar!
Tiyatro... Tiyatro...'ya tuhaf bir kurul üyesi!
Tiyatro... Tiyatro...'dan tuhaf bir övgü!
Tiyatro... Tiyatro...'da tuhaf bir reklam!
Tiyatro... Tiyatro...'da tuhaf bir röportaj!
Tiyatro... Tiyatro... dizi oyunculuğunu aklıyor!