22 Ocak 2008 Salı

"Nutku skandalı"nda nutku tutulan 3. Abdülhamid, önemli skandalları gündeme getirdikçe, Büktel "GÖR"üyor!

Türkiye tiyatrosunun en demokrat kişisi Coşkun Büktel, kendisine ısrarla ve inatla sansür uygulayan 3. Abdülhamid'in (bile) yazılarına yer veriyor. Mustafa Demirkanlı'dan uzaklaştıkça çirkeflikten de uzaklaşan 3. Abdülhamid'in, AKP'nin Şehir Tiyatroları'ndaki yolsuzluğuna değindiği yazısını önemseyen ve bu yazı üzerine yorum yapan Büktel'i okumanızı öneririz:


Coşkun Büktel
22 Ocak 2008



tiyatrom.com'un, "O devirler kapandı.. Mektup dolaştırma yok.. Torpil yok!" diyen başbakana ithaf ettiği haber:


İBŞT'de torpil skandalı


Türkiye'nin en ünlü tiyatro profesörü Özdemir Nutku'nun, eleştirilerinden dolayı gıcık olduğu bir yazar (Coşkun Büktel) için, "Theope'nin Fransa'da aynı adlı bir benzeri var" diyerek, otuz kişilik resmi DT toplantısında, yani yazarın giremediği kapalı kapılar ardında, açıkça yalan söylemesini, eserine çalıntı suçlamasında bulunarak o yazara iftira etmesini ve bu iftiranın CD kaydıyla belgelenmiş olmasını (Bakınız: "Özdemir Nutku skandalı") tüm tiyatro camiasıyla birlikte davranarak, yani (çobanın otoritesine karşı çıkmayı göze alamadığından susmayı tercih eden) koyun sürüsüne katılarak, görmezden gelen A. Ertuğrul Timur (nam-ı diğer 3. Abdülhamid) (Bülent Arınç'ın arkadaşı olduğu hiçbir belgeye dayanmaksızın öne sürülen) Osman Gidişoğlu'nun İBŞT'de bir yıl kadrosuz çalıştıktan sonra, daha uzun zamandır bekleyenlerden önce kadroya alınmış olmasını, daha önemli bir skandal sayarak, neyse ki, görmezden gelmemiş ve haber yapmış.

Timur'un başbakana ithaf ettiği haberi, başbakan, umarız ki, Timur'dan daha demokrat davranır ve görmezden gelmez. Bizim, bir demokrat olarak başbakanın demokrat olmasını ummaya hakkımız var. Peki ama "yaşasın sansür" başlığının mucidi olan ve işine gelmeyen skandalları görmezden gelmeyi doğal bir alışkanlık olarak benimsemiş bulunan Timur'un, başbakan tarafından "görülmeyi" ummaya, başbakanın kendisinden (Timur'dan) daha demokrat davranmasını ummaya hakkı var mı?

3. Abdülhamid rolünü terk edip ne zaman adam gibi davrandıysa, ne zaman okurlara yararlı, adam gibi yayıncılık yaptıysa, Timur'un haberlerini destekleyerek okurlarımıza ulaştırdık ve ulaştırmaya devam edeceğiz. Okurların mutlaka bilmesi gereken önemli bir haber, bizi sansür etmiş olan sitelerde bile yayınlanmış olsa, biz o haberi, kaynak belirtip link vererek, okurlarımıza mutlaka ulaştırdık/ulaştıracağız. Bu demokratik tavrımız ve sansür karşıtı misyonumuz asla değişmeyecek. Biz sansürcülerin bile sansürlenmesine her zaman karşı çıktık. (Bakınız: Büktel, "Sansürcülerin bile sansürlenmesine karşıyım"). Bizde sansür hiçbir zaman olmadı/olmayacak. Bizi örnek almayan, tam tersine, yaptığımız her şeyin tam tersini yapan; somut kanıt ve belgelerin, açıklığın, şeffaflığın, örtüsüz çıplak gerçeğin, bilimselliğin, kaynak göstermenin, kaynağın direkt adresine link vermenin, kısacası "hakikatin" gücüne inanmak yerine; zombiler gibi karanlığın, gizliliğin, sansürün, yalanın ve dezenformasyonun gücüne inanan siteler için, bir tek iyi dileğimiz var: "Tarih taksiratlarını affetsin!"

Timur tarafından İBŞT'de torpil skandalıyla ilgili (başbakana ithaf edilen) haberi okumak için, lütfen aşağıdaki başlığı tıklayınız (Umarız ki, başbakan Tayyip Erdoğan, bizim 3. Abdülhamid'den daha demokrat çıkar ve haberi görmezden gelmek yerine, onun gereğini yapar):

İBŞT'de Osman Gidişoğlu skandalı

Kaynak: coskunbuktel.com