18 Eylül 2007 Salı

Çanak yalamaya, sadaka almaya hayır!...

Devletçi, kapitalist mantıkla tiyatro yapan esnaf, hangi dünya görüşünü taşıdığını iddia ederse etsin, mutlaka çanak yalamak, mutlaka sadaka almak için yedi takla atıyor... Türlü şaklabanlıklarla kapitalistlerin önünde göbek atan yüzsüzler, halkın alınterinden çalınan değerleri tarumar etmek için, devletle işbirliği yapıyorlar...

tiyatrom sitesinin yürüttüğü "Çanakçılık ve Sadakaizm" anlayışına karşı çıkan kampanyayı destekledik, destekliyoruz, destekleyeceğiz... Çanak yalamayı savunan Truva At'larının varlığını bilmemize karşın:


Dostlukla merhaba

Özel tiyatrolara yapılan yardımlardan; bu yıl, biz, yardım talebinde bulunmadık. Fakat bu yardımın kimlere gittiğini öğrendiğimizde, tiyatro adına şoke olduk. Büyük emekler harcayarak, çok güzel oyunlar sahneye koyan, adım adım Türkiye'yi gezen; bir lokma ekmeğe muhtaç tiyatrocu kardeşlerime gitmesi gereken para, Beyoğlu'nda viskisini yudumlayan, refah içinde yaşayan, tiyatro adına hiçbir şey yapmayan, içi boş sanatçılara gitmesi bizi üzdü. Bir daha bu olayların yaşanmaması için, gerçek emekçi tiyatrocu arkadaşlarımızın yanında olmak için, TUTİYAT (Turne Tiyatroları Yardımlaşma Derneği'ni) kurduk. Genel merkezimiz İzmir olup, 1674 SOK. NO 15 KARŞIYAKA / İZMİR adresinde faliyet göstermekteyiz. Gelin birlik olalım, güç olalım, bize kaydınızı yaptırın ve hakkınızı beraber arıyalım.

İsmail Gülnar
0232 364 88 76
0542 710 29 33
0532 660 57 75

tıkla