28 Temmuz 2007 Cumartesi

Bir sadaka da Baykal Saran adına!...

Halkın uyutulması için, bir ninni kutusu olarak işlev gören televizyona kan taşıyarak, can veren kişilerden biri olan Baykal Saran, şimdi de adıyla, bir ödül düzeneğinin çalıştırılıp, uyumamızın ilelebet muhafaza ve müdafaa edilmesine katkıda bulunuyor...

Kurtlar Vadisi gibi, vatanseverlik üzerinden faşizmi güzelleyen bir televizyon dizisine imge olan Baykal Saran adına, BirGün adlı "sol" gazete de sahip çıkıyor. BirGün gazetesi, böyle bir haberi, en azından, eleştirel bir not düşmeden yayımlayarak, düzenin arkına su taşıyor...



Baykal Saran’a hazin tören

Uzun süredir tedavi görmekte olduğu hastalığa yenilerek, hayata gözlerini yuman usta tiyatro sanatçısı Baykal Saran için Büyük Tiyatro’da tören düzenlendi.

İSTANBUL - Son olarak televizyon dizisi ‘Kurtlar Vadisi’nde “Hüsrev Ağa” karakterini canlandıran Baykal Saran, bir süredir kanser tedavisi görüyordu. Çok sayıda tiyatro eserinin yanı sıra sinema filmlerinde ve televizyon dizilerinde yer alan ve seslendirme yapan sanatçı, ‘Ferhunde Hanımlar’ adlı televizyon dizisinde de eşi Beyhan Saran ile rol almıştı. (tıkla: NTV)


Baykal Saran ödülü Benian Dönmez'e

GEÇEN yıl hayata veda eden ünlü sanatçı Baykal Saran adına düzenlenen ödüle tiyatro sanatçısı Benian Dönmez değer bulundu.

Devlet Tiyatroları Genel Müdürü Lemi Bilgin, yaptığı yazılı açıklamada, Saran adına verilecek ödülün seçici kurul tarafından yapılan değerlendirme sonucunda, 2006-2007 sanat sezonunda Ionescu'nun 'İki Kişilik Hırgür' adlı oyunundaki başarısı nedeniyle Benian Dönmez'e verileceğini kaydetti. Ödül töreninin Ekim ayında gerçekleştirileceği, ödül alan sanatçıya 10 bin YTL verileceği belirtildi.

BirGün

tıkla: Gölge Tiyatro