15 Haziran 2007 Cuma

Astrolojik Tiyatro

Hilmi Bulunmaz
(Kim tarafından yazıldığı belli olsun diye adımızı yazdık!)


Tiyatro eleştirmeni Ragıp Ertuğrul'un da yazılarıyla katkıda bulunduğu Tempo dergisinin bu sayısında, beni ilgilendiren iki yazıyla karşılaştım:

1) İstanbul'a geldiğinde, sığınacak bir yer arayıp, yanımıza gelen Ata Aksoy'un yaptıklarına değinen bir tiyatro yazısı... ("...tiyatro sanatını televoleleştirmekten..." uzak!)

2) 10 Temmuz 1955 tarihinde doğduğumuzdan, burcumuz olan "yengeç"in durumu...


Tiyatro / Ragıp Ertuğrul
''Allah'tan ümit kesilmediğinden, futbolcu olacağıma inanıyorum''
Pandomim sanatçısı Ata Aksoy, Hollanda İstanbul Başkonsolosluğu, Anadolu Kültür, Batman Valiliği ve ALL Alçı'nın desteğiyle hayırlı bir proje gerçekleştirdi ve bu projede olup bitenler küçük bir kitapçık haline getirildi.
tıkla: Kültür

Yeni girişimleri erteleyin Haziran ayı, kariyer alanında öne çıkmak ve parlamak için uygun. Fakat bu alandaki yeni girişimleri, büyük kararları temmuz ortasına kadar ertelemenizde fayda var. Bu hafta, davranışlarınızın ardındaki bilinçaltı nedenlerini daha net görmek ve olumlu değişimler yapmak için fırsatınız olacak. Hafta sonu ise sevdiğinizle dışarı çıkmak için ideal
tıkla: Astroloji


Tiyatro sanatının televoleleştirilmesine karşı olan (tıkla: Açıklama gereği) Ragıp Ertuğrul gibi ciddi bir insan, tiyatro üzerine yazı yazar ve aynı dergide "Astroloji" bölümü olursa, insan ister istemez yeni bir sanatsal kavram oluşturma gereği duyuyor: Astrolojik Tiyatro...

Not: Bu yazı, Ragıp Ertuğrul'un bize yolladığı e-posta (Açıklama gereği) yazısının yanıtı değildir. Yanıtı daha sonra yazılacaktır!